SourceTree hangs on Atlassian login screen

I am using windows 7. I tried installing last 3 releases of source tree, one by one following the clean up methods suggested including all the folders clean up etc. But i never succeeded. It always hangs in the atlassian account login window. When i checked windows Application logs, it says faulting module is "jscript9.dll". The log is as shown below.

Faulting application name: SourceTree.exe, version: 2.1.11.0, time stamp: 0x598e3eeb
Faulting module name: jscript9.dll, version: 11.0.9600.16384, time stamp: 0x5215e4c5
Exception code: 0xc0000005
Fault offset: 0x000000000041aaac
Faulting process id: 0x49c
Faulting application start time: 0x01d32c7e96e8bae5
Faulting application path: C:\Users\kpaduvil\AppData\Local\SourceTree\app-2.1.11\SourceTree.exe
Faulting module path: C:\WINDOWS\System32\jscript9.dll
Report Id: c9f78798-9872-11e7-bf1a-5ce0c557b4f2

 

2 answers

1 accepted

Hi Michael,

I was able to resolve the issue myself. Justs down graded my IE version from 11.0.XXX to 8.0.XXX and then did a clean up of previuos source tree installation and rebooted and reinstalled. Things worked well :).

I think the alternate could be a 'Windows Update' which I was not able to do since my admin blocked the same. So i downgraded the IE version alone.

Hope it might help someone else, so putting the solution here.

0 vote

Hi

Are you able to login to Atlassian account, https://id.atlassian.com, using Internet Explorer?

The WPF webview Sourcetree uses for the login process relies on IE and because its not used as much these days it sometimes is out of date, has configuration that prevents the login completing.

e.g. https://stackoverflow.com/questions/7674286/windows-7-64-bit-internet-explorer-9-crashappcrash-jscript9-dll

Hi Michael,

Thanks for your quick reply. You are correct, I am not able to login to the 'atlassian' through IE, but able to do in chrome. Through IE, when tried login it keeps crashing again in jscript9.dll. I just tried "regsvr32 jscript9.dll" command which was given in your link. But it is of no use :(. My IE version is 11.0.9600, so i dont think it is an older version. So what should I do to fix this problem? Any pointers please.

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
How to earn badges on the Atlassian Community

How to earn badges on the Atlassian Community

Badges are a great way to show off community activity, whether you’re a newbie or a Champion.

Learn more
Community showcase
Published May 11, 2018 in Sourcetree

Tip from the team: debugging Sourcetree

Supported Platforms macOS Windows If you're reading this and it's not just educational… we know you're unhappy right now and apologize for that   We're dedicated to improving yo...

668 views 9 6
Read article

Atlassian User Groups

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find a group

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find my local user group

Unfortunately there are no AUG chapters near you at the moment.

Start an AUG

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local meet up. Learn more about AUGs

Groups near you