HTTP Authentication Fails

For some reason, I cannot get SourceTree to authenticate using vanilla HTTP authentication. It will work just fine if I point my browser to the URL and enter usernane/password when prompted. However, when I try the same procedure from SourceTree, I get at least two more repeated prompts for my username/password before it gives up and says it isn't a valid URL.

Any advice on things to try to sort thisout?

2 answers

0 votes
Boris Berenberg Community Champion Feb 22, 2013

Is it an HTTP or HTTPS url?

Hi Wilco. Could you post your URL format? (doesn't need to include actual paths)

Suggest an answer

Log in or Join to answer
Community showcase
Brian Ganninger
Published Jan 23, 2018 in Sourcetree

Tip from the team: workflow and keyboard shortcuts

Supported Platforms macOS Sourcetree has a lot to offer and, like many developer tools, finding and using it all can be a challenge, especially for a new user. Everyone might not love ...

227 views 0 3
Read article

Atlassian User Groups

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find a group

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find my local user group

Unfortunately there are no AUG chapters near you at the moment.

Start an AUG

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local meet up. Learn more about AUGs

Groups near you
Atlassian Team Tour

Join us on the Team Tour

We're bringing product updates and pro tips on teamwork to ten cities around the world.

Save your spot