Fisheye/Crucible Email Notifcations aren't being triggered.

When a user creates/starts a Review, an email notification isn't being sent to the reviewers. I confirmed that the users Review Settings are configured to send the Notifications Immediately. I noticed that there aren't any entries in either the Fisheye Error log or Fisheye Mail log... so it appears the Notification isn't getting triggered at all (???).

Any help with this would be greatly appreciated... thanks!

6 answers

Make sure the user's email clien isn't filtering incoming mail from Crucible.

It sounds like it could be similar to this issue I had: Crucible Not Sending Email Notificaitons. Unfortunately, the way we finally solved it was to port the install from a Windows Server running MS SQL 2008 to a Linux Server running MySQL.

Apparently there's a message queue in Crucible -- cru_recipient/cru_notification tables in database, but since database schema is completely undocumented, it's hard to say what to look for in there.

0 vote

Hi Guac,

Please ensure the "Send Test Email" test completes successfully from:

http://<FISHEYE_BASE_URL>/admin/sendTestEmail-default.do

Having ensured that, test whether the commit notifications are working as expected:

https://confluence.atlassian.com/display/FISHEYE/Watches

If none of the above helps, you may enable debug logging for SMTP configuration via:

http://<FISHEYE_BASE_URL>/admin/editSmtpConfig-default.do

by setting "Enable debug" to "YES".

Then replicate the issue and check for any related errors in the {{<FISHEYE_INST>/var/log}} folder.

In some cases, this can even be due to a mis-configured NTP server where the servers are out of sync for some reason. If you use a NTP server, please ensure the system clocks are synced across all configured servers.

If the issue persists, I'd suggest lodging a support request with Atlassian at https://support.atlassan.com with the above troubleshooting information included for further investigation.

Thanks,

Gurleen

HI

I too have cru_recipient/cru_notification tables full of data , and no crucible review emails being sent.

I'm seeing similar issues. The Test Email sends fine, but notification emails are not being sent. I enabled debugging but other than see the mail system restarted and a line about setDebug: JavaMail, I don't see anything in the logs. I do see lots of output when I send the test email, which is successful.

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
How to earn badges on the Atlassian Community

How to earn badges on the Atlassian Community

Badges are a great way to show off community activity, whether you’re a newbie or a Champion.

Learn more
Community showcase
Published yesterday in Marketplace Apps

Tips on how to choose the best estimation method for your planning

Planning and grooming sessions all come with their own sets of rules. Team members meet to estimate stories or other work items, all according to an agreed-upon process. And with every session comes ...

64 views 0 11
Read article

Atlassian User Groups

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find a group

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find my local user group

Unfortunately there are no AUG chapters near you at the moment.

Start an AUG

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local meet up. Learn more about AUGs

Groups near you