Connecting Jira to an Internal Directory with LDAP Authentication

Connecting Jira to an LDAP server which is an Active Directory works. While trying to set up a delegated LDAP authentication, to the same Active Directory instance, using the same credentials and settings is not working.

5 answers

1 accepted

Accepted Answer
0 votes

Working now. No futher help needed. Thanks.

Hi there, is there any error in the logs? Also, as some upfront suggestions:

  • In some cases the problem is that the option "Copy User on Login" is not marked.
  • In other cases the order of the directory influence the authentication, you may try to put the delegated directory on the top position.

Cheers

(atlassianJiraLog.txt)

Thanks for your reply. We did mark the option, "Copy User on Login." The error is occurring during the initial test, so we haven't been able to save the configuration and change the order. I have uploaded a snapshot of this configuration and the atlassian-jira.log

I was somehow able to solve this problem, but don't understand why it's working since I redid the procedures I tried yesterday. I changed the directory order, marked and unmarked "copyUser on Login," disabled a previous directory, LDAP Authentication, type Active Directory.

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
Community showcase
Posted Tuesday in Featured Groups

Tuesday tips & tricks: What is the Atlassian Community?

It's officially Tuesday, which means it's officially time for another tip to help you better navigate this space we call the Atlassian Community. 😄 I got a great question from community member, Sa...

91 views 3 6
View post

Atlassian User Groups

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find a group

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find my local user group

Unfortunately there are no AUG chapters near you at the moment.

Start an AUG

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local meet up. Learn more about AUGs

Groups near you