I am using project configuration projectconfigurator-1.0.6.jar but fial to load?

Hi,

I am getting following error

javax.xml.bind.UnmarshalException - with linked exception: [org.xml.sax.SAXParseException: Content is not allowed in prolog.]

How to reslove this issue?

thankyou,

6 answers

Hi Kite,

I will assume you are getting this error when trying to load a configuration from an XML file. In this case, this error means your XML file has unexpected content before the "<xml ..." opening element.

This can be caused because you have edited the XML file with some programs (for example, Wordpad) that add encoding info in the first bytes of the file. If this is the case, edit the XML files, using (for example) Eclipse or other programs that do not add these characters.

If this does not solve your problem do not hesitate to ask again. If possible attach the XML file, or if you prefer, send it to support AT awnaba DOT com.

You're welcome!

project config exceport and next load project config is it correct process?

1. At first project config export i am getting following errors

Error: No field screen could be found in Jira with an id of: 10305

Error: javax.xml.bind.MarshalException - with linked exception: [org.xml.sax.SAXParseException: cvc-complex-type.2.4.b: The content of element 'customField' is not complete. One of '{customFieldConfigScheme}' is expected.]

Error: javax.xml.bind.MarshalException - with linked exception: [org.xml.sax.SAXParseException: cvc-complex-type.2.4.b: The content of element 'customField' is not complete. One of '{customFieldConfigScheme}' is expected.]

thanks,

Yes. The idea is that first you export a project configuration from a JIRA instance (typically "test" or "development") and then you take the XML file and load that configuration into another JIRA instance (typically "production")

The first error is caused because in the configuration you are trying to export there is a reference to a screen with id 10305, but the plugin cannot find such a screen. You can find where that reference is by looking at the "Location" message, that should appear under the error message.

The second and third errors are caused because there are custom fields without any configuration scheme, and they should have at least one (typically a global configuration scheme that applies to all projects and issue types) You can find more information at the "Location" mesage. That should help you to identify the offending custom fields.

we don't have custom field with an id 11310

how to find in location and how to this reslove [Translating custom field Id customfield_11310]

[Project GKM] [Workflow scheme GCIM Knowledge Management Workflow Scheme] [Workflow Knowledge Management Workflow] [Translating custom field Id customfield_11310]

we don't have custom field with an id 11310

how to find in location and how to this reslove [Translating custom field Id customfield_11310]

[Project GKM] [Workflow scheme GCIM Knowledge Management Workflow Scheme] [Workflow Knowledge Management Workflow] [Translating custom field Id customfield_11310]

Go to the workflows page, select workflow "Knowledge Management Workflow" and export it to XML. If you browse the XML, somewhere in a condition, validator or post-function it must contain a reference to "customfield_11310".

The problem is that, as you say, in your instance there is not a custom field with id 11310. Probably, the reason is that the workflow was designed when that field existed and later the custom field was deleted, but the workflow was not updated.

The solution is to go to the workflow edit page and remove or change the condition, validator or post-function that contains that reference.

thanks i updated and now getting following error but it is not showing location

how to find this

Error: javax.xml.bind.MarshalException - with linked exception: [org.xml.sax.SAXParseException: cvc-complex-type.2.4.b: The content of element 'customField' is not complete. One of '{customFieldConfigScheme}' is expected.]

Are you still trying to export your configuration? Then you should have a location message under that error message.

This error is of the same kind as one you found before. It is caused by a custom field that does not have any configuration scheme.

Thank you José,

Same problem - resolved!

Cheers!

nicolas

 

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
Community showcase
Published Oct 31, 2018 in Marketplace Apps

Marketplace Spotlight: Zephyr

Hello Atlassian Community! Each month, we run a series of Spotlights to highlight Marketplace vendors and apps that our team thinks this Community would find valuable. In last month's Spotlig...

315 views 0 1
Read article

Atlassian User Groups

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find a group

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find my local user group

Unfortunately there are no AUG chapters near you at the moment.

Start an AUG

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local meet up. Learn more about AUGs

Groups near you