Create
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Sign up Log in

Next challenges

Recent achievements

  • Global
  • Personal

Recognition

  • Give kudos
  • Received
  • Given

Leaderboard

  • Global

Trophy case

Kudos (beta program)

Kudos logo

You've been invited into the Kudos (beta program) private group. Chat with others in the program, or give feedback to Atlassian.

View group

It's not the same without you

Join the community to find out what other Atlassian users are discussing, debating and creating.

Atlassian Community Hero Image Collage

Automation not triggering

Hi,

I have set up an automation which will trigger when issue was moved to closed state and update certain fields, but i am sure why this automation is not even been triggering (the problem is only with closed state, if it is IN progress or any other status it is working.

 

Could any one help me to sort out this issue.

 

Thanks in advance,

Raju

3 answers

1 vote
Alexis Robert Community Leader Feb 24, 2021

Hi @Seetham Raju , 

 

could you please share a screenshot of your automation rule ? It might be because you're not using the exact same status in your trigger as the one on your test project, but we can't know for sure.

 

 

Thanks, 

 

--Alexis

Hi @Alexis Robert 

Here is the automation rule screenshot.

automation 2.PNG

Work flow screen shot:

workflow.PNG

Permission scheme screen shot

permission.PNG

Thanks,

Raju

I have a very similar problem whereas the automation does not even get fired. Instead I get the error on the screen:

Jira_automation_transition.jpg

0 votes
John Funk Community Leader Feb 24, 2021

Hi @Seetham Raju  - Can you also share the Audit log for that issue when it gets moved to the Closed status?

Hi @John Funk 

Kindly refer attached log.

Issue history:

ThanksHistory log.PNG

John Funk Community Leader Feb 24, 2021

This is the issue history - I was referring to the Audit Log of the Automation Rule itself. 

That will show if the rule had an error or not. 

Hi @John Funk 

Let me share you complete pic of automation & audit log of that specific automation.

Automation :

automation.PNG

audit log pic

automation1.PNG

Automation it self is not even triggering.

here are the pics of permission scheme.

permission.PNG

Work flow pic:

workflow.PNG

Thanks,

Raju

Hi @John Funk 

 

Any update please

John Funk Community Leader Feb 26, 2021

That is really strange that it is not firing at all. Are you sure the rule is active? 

If you simply change this same rule and replace the transitioned to status from Closed to In Progress then it works? 

Yes,

Rule  was active & when i changed trigger rule , instead of any status to closed if i kept it as to any state (except closed) it is working fine.

John Funk Community Leader Feb 26, 2021

I would check to see if there are any conditions or validators on the transitions to Closed in the workflow (or even what post functions might be there. 

Hey @John Funk 

Let me share you screen shots on closed transition.

Transitions to closed status:

1.PNG

List or Properties :

2.PNG

List of Conditions:

3.PNG

List of Post Functions:

4.PNG

Other Transition to closed (Resolved to closed):

5.PNG

List of Properties:

6.PNG

List of Conditions :

7.PNG

List of Post Functions :

8.PNG

 

Thank you,

Expecting a early response from you @John Funk 

John Funk Community Leader Mar 01, 2021

Make sure that the Permission Scheme has this entry for the Resolve Issues and Close Issues permissions:

  • Project Role (atlassian-addons-project-access)

Hey @John Funk 

All the permission schemes are okay as we expected.

9.PNG

10.PNG

Thanks,

Raju

John Funk Community Leader Mar 01, 2021

I would add that user directly in the Condition of the transition in the workflow then. 

Select Project Role for the Condition and then add the add-ons role there. 

Hi John,

that does not work. If I do so I am not able to perform any transition anymore.

So there must be some other "bug" there that is preventing the automation being triggered.

BR

John Funk Community Leader Mar 03, 2021

Make sure that when you add the condition for the add-on user that you change it to be ANY of these and not leave it with ALL of these for the conditions. 

Hi

 

Seems there is a bug on their side & they fixed it, here is the comments from them

 

"Hi Raju,

Basically, Automation rules were not being fired anymore in case post-function added to transitions was considering any other system event that not "Generic Event".

This is now fixed and in case you're using as a post-function with an Issue Closed event, for example, the rule is expected to work fine again. 

Cheers,"

 

Thanks,

Raju

John Funk Community Leader Mar 04, 2021

Great - so it is working for you now? 

Yes @John Funk  and thanks your support

John Funk Community Leader Mar 04, 2021

Very good!  Can you click on the Accept Answer button above so it will close this on out? Thanks!

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
TAGS
Community showcase
Published in Marketplace Apps & Integrations

New Cloud Apps Roundup - Spring 2021

Atlassian's marketplace partners have had a very productive start to 2021! Since our last roundup, our developer community has added over 160 new cloud apps to the Atlassian Marketplace to help you...

82 views 1 12
Read article

Community Events

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find an event

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Unfortunately there are no Community Events near you at the moment.

Host an event

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local event. Learn more about Community Events

Events near you