Whenever I upload a plugin in JIRA an error message comes up and the install screen never closes

After updating UPM (now 2.19.4) whenever I upload an add-on from a .jar file, I get a message "Error" in the background in a red box, and the install box with the spinner never closes.  I've tried several different plugins (my own jars and downloaded from the marketplace), and all seem to trigger this behavior:

plugin_error.jpg

There are no errors in the log and if I close the browser window and go back into JIRA the plugin seems to have installed just fine, so this seems to be a completely innocuous error.

3 answers

Please try these steps and see if it helps,

  1. perform a complete re-indexing
  2. Clear the plugin cache folders
  3. Reboot the application
  4. Check the log files for errors

This should solve your problem

Pilar

 

Increase plugin timeout to 300 in the java_opts. that might helps if above of the steps doesn't work.

 

Thanks,

Sumit

Thank you both for your responses.  

I followed Pilar's steps several times, but I continue to receive the error when installing a plugin from .jar (installing from the marketplace works without error).

 

The log shows:

 

2015-09-04 07:32:21,165 UpmAsynchronousTaskManager:thread-3 INFO jpkelly 452x229x1 1anlrcf 0:0:0:0:0:0:0:1 /rest/plugins/1.0/ [atlassian.plugin.loaders.ScanningPluginLoader] No plugins found to be installed
2015-09-04 07:32:21,333 UpmAsynchronousTaskManager:thread-3 INFO jpkelly 452x229x1 1anlrcf 0:0:0:0:0:0:0:1 /rest/plugins/1.0/ [atlassian.plugin.manager.PluginEnabler] Waiting for ENABLING plugins: [com.lbcg.jira.plugins.bulkclone.BulkClone]
2015-09-04 07:32:21,333 UpmAsynchronousTaskManager:thread-3 INFO jpkelly 452x229x1 1anlrcf 0:0:0:0:0:0:0:1 /rest/plugins/1.0/ [atlassian.plugin.util.WaitUntil] Plugins that have yet to be enabled: [com.lbcg.jira.plugins.bulkclone.BulkClone], 60 seconds remaining
2015-09-04 07:32:22,334 UpmAsynchronousTaskManager:thread-3 INFO jpkelly 452x229x1 1anlrcf 0:0:0:0:0:0:0:1 /rest/plugins/1.0/ [atlassian.plugin.manager.PluginEnabler] Plugin 'com.lbcg.jira.plugins.bulkclone.BulkClone' is now ENABLED

 

As you can see, the plugins appear to install correctly and are enabled, it's just the error on the front end that is distressing.

 

Sumit, I set the -Datlassian.plugins.enable.wait=300 but there was no change aside from the log message now states: "[com.lbcg.jira.plugins.bulkclone.BulkClone], 300 seconds remaining".

Suggest an answer

Log in or Join to answer
Community showcase
Sarah Schuster
Posted Jan 29, 2018 in Jira

What are common themes you've seen across successful & failed Jira Software implementations?

Hey everyone! My name is Sarah Schuster, and I'm a Customer Success Manager in Atlassian specializing in Jira Software Cloud. Over the next few weeks I will be posting discussion topics (8 total) to ...

2,815 views 11 18
Join discussion

Atlassian User Groups

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find a group

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find my local user group

Unfortunately there are no AUG chapters near you at the moment.

Start an AUG

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local meet up. Learn more about AUGs

Groups near you
Atlassian Team Tour

Join us on the Team Tour

We're bringing product updates and pro tips on teamwork to ten cities around the world.

Save your spot