User provisioning fails via api call from Okta to Atlassian

We have enabled user provisioning from Okta to Atlassian. The application on Okta application network used is JIRA Cloud (Atlassian). I do believe the provisioning accures via API call from Okta to Atlassian.

It appears the user is created for a moment, then somehow disapears from Atlassian side. the activation email is sent and confirmed.

Could you advice on the cause of this behavour?

SAML SSO is enabled between Okta and Atlassian. 

Thanks,

1 answer

Looks like a new user can not be fully created w/o the confirmation email from Atlassian. The new user has to be confirmed by an admin.

Question to Atlassian:

Is there a way to disable the confirmation email from Atlassian, so a new user can be created by Atlassain w/o an admin approval?

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
Community showcase
Published Jan 08, 2019 in Jira

How to Jira for designers

I’m a designer on the Jira team. For a long time, I’ve fielded questions from other designers about how they should be using Jira Software with their design team. I’ve also heard feedback from other ...

888 views 3 9
Read article

Atlassian User Groups

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find a group

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find my local user group

Unfortunately there are no AUG chapters near you at the moment.

Start an AUG

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local meet up. Learn more about AUGs

Groups near you