Service Desk Automation Fails with Custom Field

I'm using JIRA SD automation to transition a linked issue based on previous status. The custom field I've created does show the correct value for previous state, but when I put in the IF statement;

"CustomField" !~ "State" 

It accepts the statement, but doesn't actually do anything when the condition occurs.

1 answer

1 accepted

Accepted Answer
0 votes
Susan Hauth Community Champion Sep 20, 2017

Did you check the log on the automation to see if it failed?

No errors are showing for it in the logs

Found the solution, there was a condition in the workflow for the transition I was trying to trigger that was blocking it. JSU function that should have hidden it only from the user also prevented it from working. JMWE version works fine though.

Susan Hauth Community Champion Sep 20, 2017

Great....mark this as answered, and it's a great reminder that the automation of workflow transitions will still respect any conditions that are in the workflows.

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
Community showcase
Posted Sep 25, 2018 in Jira

Atlassian Research Workshop opportunity on Sep. 28th in Austin, TX

We're looking for participants for a workshop at Atlassian! We need Jira admins who have interesting custom workflows, issue views, or boards. Think you have a story to sha...

421 views 7 5
Join discussion

Atlassian User Groups

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find a group

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find my local user group

Unfortunately there are no AUG chapters near you at the moment.

Start an AUG

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local meet up. Learn more about AUGs

Groups near you