It's not the same without you

Join the community to find out what other Atlassian users are discussing, debating and creating.

Atlassian Community Hero Image Collage

Required Field causing error in Clone Issue Operation

We changed the Workflow and Field Configuration for a particular issue type recently.

The new field configuration has certain "Field Required Validators" in the Create Transition for certain new fields added.

When i try CLONING an issue that was created before the workflow/field config changes, it gives me an error as in the image below. Clone Error.JPG

After trial and error and reading many posts, I have concluded it is because of the "Field Required" validator. But this validator is MANDATORY for the new workflow.

Is there any workaround for this issue.

Does CLONE issue follow the regular workflow as CREATE, and in that case can I add some condition/validator/post-function to handle this in the workflow, by giving an option to enter the REQUIRED FIELDS or something.

Please advise. Thanks in advance. 

1 answer

Hi @Pangeel Shubha ,

 

If the issue types are different, you can make a copy of that workflow/field configuration and remove the field from the mandatory list.

Since the field is mandatory, the only way is to update the field with some value or make the field optional.

 

Thanks,
Sravya

Thank you. 

I have informed the users that they need to update the mandatory fields before cloning the issue as making the fields optional is not an option. 

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
TAGS

Community Events

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find an event

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Unfortunately there are no Community Events near you at the moment.

Host an event

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local event. Learn more about Community Events

Events near you