Come for the products,
stay for the community

The Atlassian Community can help you and your team get more value out of Atlassian products and practices.

Atlassian Community about banner
4,298,757
Community Members
 
Community Events
165
Community Groups

Next Gen Automation: If not assigned move to backlog

Hi there,

 

we wanted to automate some processes and we've added a rule that says:

  • when {value > assigned person} changed
  • then "change status to backlog"

 

But somehow it always puts the ticket to the column before (Selected for Development). Any idea what's wrong here?

 

 

2 answers

Hi Garrett, 

so I finally managed to solve this... I guess it was related to a very stupid mistake... As my computer language is German I also had to add not only the field value "assigned to" but also the German "Zugewiesene Person".... 

 

Thanks anyways for your help!! 🙏

I When Wert ändert sich für.png

I'm glad you figured it out! Good luck to your future endevours!

0 votes

Hi Claudia. Does your workflow have a "backlog" status? Is this a Scrum or Kanban board? Can you provide some screen shots?

Hi Garrett, 

 

this is our current flow but we've disabled the backlog funcionality in the settings... MILES-Board-–-Agile-Board-Miles-Mobility.png

 

So I'd like all tickets that are not assigned (or all tickets that have been assigned once but then de-assigned) move back to the backlog column. 

MILES-Board-–-Agile-Board-Miles-Mobility (1).png

 

 

 

Thanks for your help 🙏

Seems doable. Can you share some screen shots of the current Automation that you are using that is not working?

Like Bill Sheboy likes this

There you go - is this sufficient? 

 

MILES-Milla-Details-Miles-Mobility.png

Based on your workflow, you have to be in a status where you are able to go back to the Backlog. Do all statuses have a transition back to the Backlog?

yes, all status can be moved back to backlog... 🤔

Can you show me a few expanded audit logs from the automation? Seems like this should be working as expected.

unfortunately can't as the automation so far didn't work and no audit logs have been collected... We also have another automation running (if task got assigned automatically move to "selected for development") and this works smooth as expected - might there be a conflict in between those somehow?

 

The problem that I'm facing can be found here:

file:///Users/claudiamichelbach/Downloads/MILES-Board-%E2%80%93-Agile-Board---Miles-Mobility.webm

Yes that could be the issue if your rule (in the Rule Details section) have the following checkbox checked:

screenshot.png

However, you are saying that the rule has not run yet, so I don't think that is the cause. Have you tried turning off all other rules except this one to see if it indeed works?

 

Unfortunately I cannot use the link that you posted to see more information.

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
TAGS

Community Events

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find an event

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Unfortunately there are no Community Events near you at the moment.

Host an event

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local event. Learn more about Community Events

Events near you