Jira Incoming mail Handler

Hi,

Am facing some problem while creating issue via email. I have configured POP server and its working fine. When i configure Mail Handler and if i give Test it will show "No Messages in mail box" and if i save the configuration and if i try to create issue via email means issues are not getting created. please help me in this.

Thanks,

Nandeesh

1 answer

1 accepted

Accepted Answer
0 votes

That suggests your emails are not reaching the configured email in-box. I'm afraid this is a case of debugging your mail, not Jira. Check that the email is being sent, and use an email client to read the in-box. Check the mail server logs.

Hi Nic.. Now Email is getting configured and its showing issue and users are created but when i check in Jira issues and users are not created. :(

Sorry, that makes no sense - "its showing issue and users are created" but "issues and users are not created"

Which is it?

when I click on TEST in mail handler I will get a Notification that 1 Issues and 1 User is created. But when i check in issue navigator and in user management i am not able to find the issue and user.

The test simply checks that a faked email would be created if one was found in the mailbox.

You need to check that the emails are actually in the mailbox that Jira is connected to.

So it is creating issues. I'm now completely lost.

Me too Nic.. Any guess what would be the problem?

I'd try a search for

summary ~ "test-1" and updated > -1h

(Alter the -1h so it includes the time you sent the mail) to see if it really did create the issue. I suspect it's gone into a project you weren't expecting it to.

If not, then we need to read your logs to see why the creation is reporting a success while not doing anything

hey Nic in "jira outgoing mail" logs i found this,

"2014-06-03 16:02:28,158 WARN [POP server] http-bio-4040-exec-20 jirasupport 962x16070x1 zcds9z 10.10.22.109 /rest/jira-mail-plugin/1.0/message-handlers/test Unable to extract text from MIME part with Content-Type 'image/jpeg; name="image001.jpg"

Ok, that makes sense - your email contains a corrupted/non-standard jpg image. You'll need to fix that

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
Community showcase
Posted Sep 18, 2018 in Jira

What modern development practices are at the heart of how your team delivers software?

Hey Community mates! Claire here from the Software Product Marketing team. We all know software development changes rapidly, and it's often tough to keep up. But from our research, we've found the h...

26,169 views 2 7
Join discussion

Atlassian User Groups

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find a group

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find my local user group

Unfortunately there are no AUG chapters near you at the moment.

Start an AUG

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local meet up. Learn more about AUGs

Groups near you