I have a strange settings issue - HSQL shows on Admin, but settings is mySQL

I upgraded to latest from 4.1.2...

Now on my admin screen it says that i'm using HSQL, but in my JIRA Configuration Tool, it is set to MYSQL.

Is there anything wrong with my settings?

Also:

WARNING: The system property 'mail.mime.decodeparameters' is not set to true.

but when I go to the settings, it's already set to true.

1 answer

0 votes

Hey Glory, may I ask you which process did you followed to upgrade your instance?

Also, if you were using a JIRA WAR, you probably have the DB configuration in the JIRA_HOME/dbconfig.xml and JIRA_INSTALL/conf/server.xml file as well (one pointing to a HSQL database). Can you double check it?

Cheers,

I was on 4.1.2,

then I did the following:

  1. backup DB XML
  2. Uninstall 4.1.2
  3. Install 4.3.3
  4. Upgrade to latest
  5. Configure to MYSQL
  6. Import XML

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
Community showcase
Published Wednesday in Jira

Make your Atlassian Cloud products more secure: our NEW admin security guide

Hey admins! I’m Dave, Principal Product Manager here at Atlassian working on our cloud platform and security products. Cloud security is a moving target. As you adopt more products, employees consta...

153 views 0 6
Read article

Atlassian User Groups

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find a group

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find my local user group

Unfortunately there are no AUG chapters near you at the moment.

Start an AUG

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local meet up. Learn more about AUGs

Groups near you