Error while doing project import

HI All

Today while performing project import on jira. I received this error and the project import failed. Can anyone please help me debug this error.

2013-05-17 05:30:52,309 ProjectImport: CreateChangeItems-1 ERROR aih 322x26518x1 ryxu6i 127.0.0.1 /secure/admin/ProjectImportSummary.jspa [jira.imports.project.DefaultProjectImportPersister] DataAccessException occured while trying to create Entity type 'ChangeItem' . {newvalue=6, oldstring=Verified, field=status, id=null, fieldtype=jira, newstring=Closed, oldvalue=100, group=534}
com.atlassian.jira.exception.DataAccessException: org.ofbiz.core.entity.GenericDataSourceException: Exception while inserting the following entity: [GenericEntity:ChangeItem][field,status][oldstring,Verified][newvalue,6][id,825][fieldtype,jira][oldvalue,10001][newstring,Closed][group,534] (Unable to esablish a connection with the database. (Communications link failure

The last packet sent successfully to the server was 0 milliseconds ago. The driver has not received any packets from the server.))
at com.atlassian.jira.ofbiz.DefaultOfBizDelegator.createValue(DefaultOfBizDelegator.java:366)
at com.atlassian.jira.imports.project.DefaultProjectImportPersister.createEntity(DefaultProjectImportPersister.java:177)
at com.atlassian.jira.imports.project.handler.ChangeItemPersisterHandler$1.run(ChangeItemPersisterHandler.java:54)
at com.atlassian.jira.util.concurrent.BoundedExecutor$1.run(BoundedExecutor.java:42)
at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.runTask(ThreadPoolExecutor.java:886)
at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(ThreadPoolExecutor.java:908)
at java.lang.Thread.run(Thread.java:619)
Caused by: org.ofbiz.core.entity.GenericDataSourceException: Exception while inserting the following entity: [GenericEntity:ChangeItem][field,status][oldstring,Verified][newvalue,6][id,825][fieldtype,jira][oldvalue,10][newstring,Closed][group,534] (Unable to esablish a connection with the database. (Communications link failure

The last packet sent successfully to the server was 0 milliseconds ago. The driver has not received any packets from the server.))
at org.ofbiz.core.entity.GenericDAO.insert(GenericDAO.java:117)
at org.ofbiz.core.entity.GenericHelperDAO.create(GenericHelperDAO.java:63)
at org.ofbiz.core.entity.GenericDelegator.create(GenericDelegator.java:480)
at org.ofbiz.core.entity.GenericDelegator.create(GenericDelegator.java:460)
at org.ofbiz.core.entity.GenericValue.create(GenericValue.java:77)
at com.atlassian.core.ofbiz.util.EntityUtils.createValue(EntityUtils.java:64)
at com.atlassian.jira.ofbiz.DefaultOfBizDelegator.createValue(DefaultOfBizDelegator.java:362)
... 6 more
2013-05-17 05:30:52,309 ProjectImport: CreateChangeItems-6 WARN aich 322x26518x1 ryxu6i 127.0.0.1 /secure/admin/ProjectImportSummary.jspa [ofbiz.core.entity.SequenceUtil] [SequenceUtil.SequenceBank.fillBank]: Unable to esablish a connection with the database... Error was:
2013-05-17 05:30:52,309 ProjectImport: CreateChangeItems-6 WARN aich 322x26518x1 ryxu6i 127.0.0.1 /secure/admin/ProjectImportSummary.jspa [ofbiz.core.entity.SequenceUtil] Communications link failure

The last packet sent successfully to the server was 0 milliseconds ago. The driver has not received any packets from the server.
2013-05-17 05:30:52,309 ProjectImport: CreateChangeItems-1 WARN aich 322x26518x1 ryxu6i 127.0.0.1 /secure/admin/ProjectImportSummary.jspa [ofbiz.core.entity.SequenceUtil] [SequenceUtil.SequenceBank.fillBank]: Unable to esablish a connection with the database... Error was:
2013-05-17 05:30:52,309 ProjectImport: CreateChangeItems-1 WARN aich 322x26518x1 ryxu6i 127.0.0.1 /secure/admin/ProjectImportSummary.jspa [ofbiz.core.entity.SequenceUtil] Communications link failure

3 answers

Any suggestions anyone? I tried importing another project with smaller size and it imported fine.

The stacktrace points to a DB connection issue, strange though that it's using a timeout of 0ms. What are you using (drivers, DB) where is it? Any other "strange issues"?

Hi Rahul,

You might be experiencing same issue as reported here try increasing the database wait_timeout parameter. Should the problem persist, attach or paste the contents of HOME/dbconfig.xml file removing the username and passsword of your database config

Suggest an answer

Log in or Join to answer
Community showcase
Sarah Schuster
Posted Jan 29, 2018 in Jira

What are common themes you've seen across successful & failed Jira Software implementations?

Hey everyone! My name is Sarah Schuster, and I'm a Customer Success Manager in Atlassian specializing in Jira Software Cloud. Over the next few weeks I will be posting discussion topics (8 total) to ...

2,739 views 11 18
Join discussion

Atlassian User Groups

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find a group

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find my local user group

Unfortunately there are no AUG chapters near you at the moment.

Start an AUG

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local meet up. Learn more about AUGs

Groups near you
Atlassian Team Tour

Join us on the Team Tour

We're bringing product updates and pro tips on teamwork to ten cities around the world.

Save your spot