Does anyone know why the workflow button dissappears?

I created a workflow and it is active. When I change the issues status from one status to another, the workflow button dissappears so I am unable to change the status again or change it back to the previous status. Does anyone know why this is occuring and why can't I change the status back to a previous status?

3 answers

I would look at the workflow "conditions" on all the outgoing transitions. Maybe you don't have the right to transition the issue.

Cheers Christian

I have admin rights so I should be able to.

That hasn't anything to do with you being the admin. For example, the standard JIRA workflow often uses the "current assignee" condition which means that only the current assignee can transition the issue. So, if your workflow is defined to assign the issue to someone else (not YOU) you wouldn't see the workflow buttons afterwards...

Thank you for the clarity as the prior answer was a bit mis-leading....I am the only one in JIRA right now as I am config the screens accordingly before opening to other users. Which means everything is linked to me, so therefore the assignee is me and the reporter is me and so fourth as I am testing everything I do.

The Issue:

If I keep the workflow very generic meaning with status of Open, In Progress, Resolved, and Closed I am okay. The minute I add in more steps/transitions, it wipes away the workflow button when I move the Issue to a status I just created.

For example, if I create a step labeled "Requirements" and I go into the issue and move it from a status of Open or In Progress to Requirements status, it moves the issue to Requirements status but the workflow button then goes away. It does not allow me to move back into an In Progress status or move forward to another status.

I created two steps one that goes from In Progress to Requirements and then another step from Requirements to In Progress. Am I doing this wrong or am I missing a step? Before moving the status the workflow dropdown contains all the steps I created but choosing one of them makes the dropdown go away.

Could you post a screenshot of your workflow? To me it seems like you haven't configured any outgoing transitions form the "Requirements" step.

I figured it out yesterday and it is working like it should now.

You might want to describe what you "figured out" so people running into the same problem can benefit from your solution...

Yes please do post what you found out.

Today I saw this problem had happened for an issue and I fix it now by integrity checking as described here.

Suggest an answer

Log in or Join to answer
Community showcase
Sarah Schuster
Posted Jan 29, 2018 in Jira

What are common themes you've seen across successful & failed Jira Software implementations?

Hey everyone! My name is Sarah Schuster, and I'm a Customer Success Manager in Atlassian specializing in Jira Software Cloud. Over the next few weeks I will be posting discussion topics (8 total) to ...

3,313 views 14 20
Join discussion

Atlassian User Groups

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find a group

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find my local user group

Unfortunately there are no AUG chapters near you at the moment.

Start an AUG

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local meet up. Learn more about AUGs

Groups near you
Atlassian Team Tour

Join us on the Team Tour

We're bringing product updates and pro tips on teamwork to ten cities around the world.

Save your spot