Custom Fields are populated in Create Issue however not on edit issue

I have two custom fields based on the issue type, which appears on the create issue screen and gets updated too when I change the issue type.

However when i try to edit the issue the fields do not appear in the edit screen for that type.

The more amusing part is those fields appear when I go into edit again.....

1 answer

you mean the fields which are issuetype specific are not getting loaded when issuetype is changed on edit screen? are you getting the customfield loaded after

i) changing the issuetype and update button pressed

ii) and if we edit the screen now, the fields appear right?

I faced the same problem but programmatically managed to set those fields.

There is a document regarding the problem https://confluence.atlassian.com/display/JIRAKB/Custom+Fields+or+System+Fields+are+Not+Appearing+on+the+Screen

but I donot find the solution from that. May be it is a bug or due to corruption of Jira.

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
Atlassian Community Anniversary

Happy Anniversary, Atlassian Community!

This community is celebrating its one-year anniversary and Atlassian co-founder Mike Cannon-Brookes has all the feels.

Read more
Community showcase
Julia Dillon
Posted Tuesday in Jira

Tell us how your team runs on Jira!

Hey Atlassian Community! Today we are launching a bunch of customer stories about the amazing work teams, like Dropbox and Twilio, are doing with Jira. You can check out the stories here. The thi...

682 views 1 18
Join discussion

Atlassian User Groups

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find a group

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find my local user group

Unfortunately there are no AUG chapters near you at the moment.

Start an AUG

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local meet up. Learn more about AUGs

Groups near you