Custom Field Default Value

Hello,

I have created a custom field which is displayed on default issue screen. This is LOV with single selection. I have mapped this field with all the issues and with a particular project. Custom field is added on the Default screen which is called when user view, edit or look at issue screen. when i edit it, system still displays None as default value instead of default value I have set.

Please guide what step is missing. Thanks. 

6 answers

1 accepted

This widget could not be displayed.

Hello

You probably have different contexts for that specific field. If so, you have to set the default value in the appropriate context.

You can check going to Custom Fields and selecting the Configure option for the field you are having trouble with.

all settings were correct as per your kind feedback but when i would see list of items and click edit button, system was showing None instead of default value I set. what I did to correct it is that i made it required and this value started appearing and i verified this by hitting the edit button and checking respective value.

Of course... there's that also... :-) you will always get None if the field is not required. Thank you!

I have default value as None but when ever I selected value and saved issues , then clicking edit it shows only default not selected value . 

 

Do we have any solution for this ?

This widget could not be displayed.
Ollie Community Champion Oct 21, 2014

Whether to set default values for it in Configure Custom Field?

default.jpg

This widget could not be displayed.

This part is done. Still wondering what is missing =)

I made it required and by default it started showing by the crazy default value =) . Thanks all

This widget could not be displayed.
Ollie Community Champion Oct 21, 2014

When you create, see if there is a default value?  

Suggest to check the workflow of Create issue post function, whether some action empty the default value

This widget could not be displayed.

I think, the default value will only be displayed when a fields ist displayed the first time. In your case in create step.

See documentation :"To edit the default value that a custom field contains when it is first displayed to a user:"

This widget could not be displayed.

According to this documentation.  You can specify by going to custom field > the click the cog on your desired field then configure there you can see the Default Value

Example screenshot:

Screenshot 2018-09-13 18.09.25.png

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
Community showcase
Posted yesterday in Jira

What modern development practices are at the heart of how your team delivers software?

Hey Community mates! Claire here from the Software Product Marketing team. We all know software development changes rapidly, and it's often tough to keep up. But from our research, we've found the h...

78 views 0 1
Join discussion

Atlassian User Groups

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find a group

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find my local user group

Unfortunately there are no AUG chapters near you at the moment.

Start an AUG

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local meet up. Learn more about AUGs

Groups near you