Bug or problem with our server - LDAP groups not being mapped?

Hi,

quick question: I was observing that a couple of days ago new users were added to our LDAP server. Normally they inherit just one group (not the jira-users group but group XYZ). We have full LDAP integration with local groups.

What happened is that they were being imported correctly but they weren't added to any groups.As a workaround I disabled the user directory, enabled it and did a sync. After that procedure the group membership was being recognized... Any thoughts on that? BTW, I dont't have the same group as a local group...

Cheers

Christian

1 answer

1 accepted

Accepted Answer
0 votes

Hi Christian,

It's difficult to know the root cause of this problem without seeing the logs, but what I can say for now is that it could have been an issue with cache.

Because when you do the procedure of disabling, enabling and synchronizing the LDAP directory, it flushes all related caches and perform a full synchronization.

I hope this has helped.

Cheers

Can't reproduce for now but that sounds reasonable :-)

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
Community showcase
Posted Sep 18, 2018 in Jira

What modern development practices are at the heart of how your team delivers software?

Hey Community mates! Claire here from the Software Product Marketing team. We all know software development changes rapidly, and it's often tough to keep up. But from our research, we've found the h...

26,399 views 2 7
Join discussion

Atlassian User Groups

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find a group

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find my local user group

Unfortunately there are no AUG chapters near you at the moment.

Start an AUG

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local meet up. Learn more about AUGs

Groups near you