Automation rule stopped applying transitions Edited

I am using several Automation rules running every minute to auto-transition issues based on a JQL Query. They all used to work, but some suddenly stopped transitioning issues.

Although the rules are enabled, and although the JQL query returns several results, the transition is not applied to these results. The transition is available in the current workflow state of the issues returned. The user executing the transition has maximum permissions in the project.

Disabling and enabling the rules seems to fix the issue... temporarily (thus it is not a permission issue).

I don't see any errors in the Jira logfile.

Why would transition available in the workflow not be applied to issues returned by a JQL query ?

1 answer

0 votes
Andreas Knecht Community Champion May 03, 2017

Hey Louis,

Can you raise a support request please via https://codebarrel.io/support

Can you include:

  • screenshots of your rule, audit log and the issue history tab of an issue that failed to transition
  • which versions of JIRA and Automation for JIRA you have installed

Cheers,

  Andreas

Hi Andreas,

I just sent as much information as I had on the issue to the provided support e-mail.

Thank you very much !

Regards,

Louis

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
Community showcase
Posted Sep 25, 2018 in Jira

Atlassian Research Workshop opportunity on Sep. 28th in Austin, TX

We're looking for participants for a workshop at Atlassian! We need Jira admins who have interesting custom workflows, issue views, or boards. Think you have a story to sha...

465 views 7 5
Join discussion

Atlassian User Groups

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find a group

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find my local user group

Unfortunately there are no AUG chapters near you at the moment.

Start an AUG

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local meet up. Learn more about AUGs

Groups near you