Application link from Jira 6 to Jira 5 fails

I've updated one of our Jiras to Jira 6. Prior to the upgrade we had application links between 2 Jiras that was working fine. After the upgrade, attempting to create a link from the Jira6 to the Jira5 instance fails. But we can create the link (and a reciprocal link) staring from the Jira5 instance.

I've got both Trusted and OAuth access setup on both sides.

When I try to create the link I receive the message:

Unable to create a link to LabOps JIRA as the application does not have any authentication configured.

1 answer

1 accepted

0 vote

I see that you are using https. Perhaps you can try out the suggested solution in this KB:

https://confluence.atlassian.com/display/JIRAKB/Application+Link+authentication+fails+due+to+bad+URL+signature

Thanks for the pointer.

Fixed the base url on both Jiras. Deleted the old links and recreated them starting from the Jira 5 system. Now works.

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
How to earn badges on the Atlassian Community

How to earn badges on the Atlassian Community

Badges are a great way to show off community activity, whether you’re a newbie or a Champion.

Learn more
Community showcase
Published Monday in Jira Software

How large do you think Jira Software can grow?

Hi Atlassian Community! My name is Shana, and I’m on the Jira Software team. One of the many reasons this Community exists is to connect you to others on similar product journeys or with comparabl...

688 views 6 13
Read article

Atlassian User Groups

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find a group

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find my local user group

Unfortunately there are no AUG chapters near you at the moment.

Start an AUG

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local meet up. Learn more about AUGs

Groups near you