Multiple Assignees:Failed to set field error in Jira Agile6.3.3

Hi,

We are using jira6.1.7 and jira agile6.3.3. when trying to create the sub task in jira agile we are getting "Multiple Assignees: Failed to set field" after choosing the multiple user once i click on create i am getting the error. But at the same time when we try to create the subtask in jira using Multiple user picker we are not getting any error.

Can anyone suggest me how to resolve this error.

Thanks,

Jayasingh

4 answers

0 vote

What is the "multiple assignees" field? Is it a multi-user picker?

What is trying to set the field? Are you entering things on screen, or is there scripting involved?

What does the log file say?

What validators do you have on the transition(s)?

Hi Nic,

Many thanks for the quick response.

Yes ur 1st question z right. It is a multi-user picker.

After selecting the multiple users and once click on create i am getting that error.

In log file i am getting the below Error

2014-04-03 19:26:41,472 http-bio-5555-exec-1 ERROR jirasupport 1166x9924x1 14r389v 10.10.22.115 /secure/GHCreateNewIssue.jspa [greenhopper.jira.util.IssueCreationManager] java.lang.reflect.InvocationTargetException

Thanks,

Jayasingh

Hi Nic,

Many thanks for the quick response.

Yes ur 1st question z right. It is a multi-user picker.

After selecting the multiple users and once click on create i am getting that error.

Thanks,

Jayasingh

Ok, that's really good information - the line you've got in the log file is exactly where we need to look because somewhere near there, there is a root-cause, but we need to expand on it.

Could you post the rest of the stuff below that line in your log? At least as far as the next "healthy" line. We need to work through what's causing that particular line!

Hi Nic,

Now i am in my room.NowI dont have the acess on production machine as well as testing machine. I don think so tat we are getting another error below in log but will let u know tomorow i am sorry for that.

Thanks Nic

Hi Nic,

I have checked the log file. When i click on create button i am getting only 1 error as mentioned above. i am not getting any other error below :-(

Thanks,

Jayasingh

Ok, what about the rest of that error - there should be a huge great block of stack trace with it.

Hi Nic,

()

I have attached the log file i am not getting more errors i am getting that error in log only once when i click on create button :-(

Thanks,

Jayasingh

Hi Nic,

I am not able to attach the .log file or .txt file here. So i am attaching the log in JPEG.Pleae check.

No attachments yet - I don't think Answers likes them. You can post the text of the error as a comment though - take the lines from where that error happens in the log and go many lines down

Hi Nic,

The image i post before was jira log and below is the jira agile log

Hmm. That doesn't look like a proper log file, it's not echoing the stack traces, which is wrong.

Could you look in Catalina.out as well? (Assumign you're using Tomcat)

Hi Nic we are not using Tomcat :-(

Hi Nic,

Someone has faced the same issue before. The error he has mention is same.

https://answers.atlassian.com/questions/86896/greenhopper-new-card-with-interval-field-gives-failed-to-set-field

But we are not using interval field we are using jira's multi-user picker field :-(

Hi Nic we are not using Tomcat :-(

The error you are getting is a pretty generic Java error. It does have a specific meaning, but it could be being thrown by all sorts of stuff.

If you're not using Tomcat, then you need to read the docs for your application server to find out where it is keeping those more detailed java stack trace logs (or, it may be supressing their output completely, in which case you need to stop it doing that).

You need the rest of the error to be able to get further with this really. There's not a lot else you can do other than getting rid of the field or whatever function is trying to populate the field.

If you want to debug without a log, then you need to start looking at what is trying to be set in the field and how. Are the users putting data into it on create? Is it a post-function on the create transition? Is the data provided actually valid? And so-on. But it will probably be a LOT easier to enable/find the full stack traces.

Just as a second data point, I'm seeing the same [truncated?] error message in my catalina.out log. It does look like there's an associated NumberFormat Exception related to the UserPickerBrowser.

--

2014-05-08 13:41:40,333 http-bio-9718-exec-76 ERROR tvp62 821x13818x1 447xnj 134.243.75.230 /secure/GHCreateNewIssue.jspa [greenhopper.jira.util.IssueCreationManager] java.lang.reflect.InvocationTargetException
2014-05-08 13:41:40,343 http-bio-9718-exec-76 ERROR tvp62 821x13818x1 447xnj 134.243.75.230 /secure/GHCreateNewIssue.jspa [greenhopper.jira.util.IssueCreationManager] java.lang.reflect.InvocationTargetException
2014-05-08 13:42:04,978 http-bio-9718-exec-83 INFO tvp62 822x13822x1 447xnj 134.243.75.230 /secure/popups/UserPickerBrowser.jspa [action.admin.user.UserPickerBrowser] Setting start to [Ljava.lang.String;@14ccb700 failed. [java.lang.NumberFormatException For input string: "[Ljava.lang.String;@14ccb700"
2014-05-08 13:42:16,370 http-bio-9718-exec-84 ERROR tvp62 822x13826x1 447xnj 134.243.75.230 /secure/GHCreateNewIssue.jspa [greenhopper.jira.util.IssueCreationManager] java.lang.reflect.InvocationTargetException
2014-05-08 13:42:16,377 http-bio-9718-exec-84 ERROR tvp62 822x13826x1 447xnj 134.243.75.230 /secure/GHCreateNewIssue.jspa [greenhopper.jira.util.IssueCreationManager] java.lang.reflect.InvocationTargetException
2014-05-08 13:42:36,070 http-bio-9718-exec-74 ERROR tvp62 822x13829x1 447xnj 134.243.75.230 /secure/GHCreateNewIssue.jspa [greenhopper.jira.util.IssueCreationManager] java.lang.reflect.InvocationTargetException
2014-05-08 13:42:36,075 http-bio-9718-exec-74 ERROR tvp62 822x13829x1 447xnj 134.243.75.230 /secure/GHCreateNewIssue.jspa [greenhopper.jira.util.IssueCreationManager] java.lang.reflect.InvocationTargetException

That looks like something intercepting the user selecting a name, and bodging in a string instead.

Have you got any javascript tricks in there? Are you trying to do things with scripts or plugins in the post-functions?

It's all vanilla. In fact, I just upgraded it from a 4.1 system to 6.1.7 last weekend and this issue was first seen today.

Hi,

You said that this message appears when selecting multiple users as assignee correct?

So let's say that you're trying to set UserA and UserB. If you set just one for them does it work properly? With both?

If one of them are not able to be set as assignee you might be experiencing this:

https://confluence.atlassian.com/display/AGILEKB/Cannot+Find+Users+in+Assignee+or+Reporter+Fields+When+Adding+a+New+Card+in+JIRA+Agile

Just checked with the user. Same error when only entering a single person (not the assignee). And he definitely used the picker rather than entering the people manually. I've attached a screenshot he sent me.

So it this a Greenhopper bug? Should I create an error report?

Suggest an answer

Log in or Join to answer
Community showcase
Emilee Spencer
Published Friday in Marketplace Apps

Marketplace Spotlight: DeepAffects

Hello Atlassian Community! My name is Emilee, and I’m a Product Marketing Manager for the Marketplace team. Starting with this post, I'm kicking off a monthly series of Spotlights to highlight Ma...

54 views 0 3
Read article

Atlassian User Groups

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find a group

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find my local user group

Unfortunately there are no AUG chapters near you at the moment.

Start an AUG

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local meet up. Learn more about AUGs

Groups near you
Atlassian Team Tour

Join us on the Team Tour

We're bringing product updates and pro tips on teamwork to ten cities around the world.

Save your spot