Create
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Sign up Log in

Next challenges

Recent achievements

  • Global
  • Personal

Recognition

  • Give kudos
  • Received
  • Given

Leaderboard

  • Global

Trophy case

Kudos (beta program)

Kudos logo

You've been invited into the Kudos (beta program) private group. Chat with others in the program, or give feedback to Atlassian.

View group

It's not the same without you

Join the community to find out what other Atlassian users are discussing, debating and creating.

Atlassian Community Hero Image Collage

Jira automations never trigger

Hello, I've created a very simple automation.  When a new issue is created and it's issue type is Task, create a subtask, X.  

Jira appears to accept my configuration, but regardless of how many issues I create, subtasks never seem to be created.

I feel like I must be missing something.  Any suggestions?

  • The rule is enabled
  • I'm creating new tasks in the same project that I defined the rule
  • I doubled checked the type I'm creating is Task and the filter is Task

Thank you!

2 answers

1 accepted

0 votes
Answer accepted

Hi @Matt Ho 

Would you please post an image of your rule and of the rule's audit log?  That will help the community give you ideas.  Thanks!

Best regards,

Bill

Thanks, Matt.

First thing, there appears to be an on-going incident impacting Jira and rule execution.  You may monitor that one here:

https://jira-software.status.atlassian.com/incidents/x5yqyntc3kys

While we wait for that to resolve, check your permissions to ensure the automation user is still set up.  If you haven't changed any permissions, and you are the only site admin, there probably won't be any issues there.

That was it.  Looks like they're working now.

0 votes
Guilhem Dupuy Community Leader Nov 25, 2020

Hello Matt,

Have you tried having a look at the "Logs" of your automation rule ?

It can help you understand where the problem is.

 

Let me know if it helped,

Guilhem

Nothing shows up in the logs.  It's as if the rule isn't triggering.

When I look at the individual tasks that I'm creating, I see:

 

No executions recorded against this issue yet.

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
DEPLOYMENT TYPE
CLOUD
PRODUCT PLAN
STANDARD
PERMISSIONS LEVEL
Site Admin
TAGS
Community showcase
Posted in Jira Software

Presenting the "Best of 2020" Jira Software roundup!

Catch up with Atlassian Product Managers in our 2020 Demo Den round-up! From Advanced Roadmaps to Code in Jira to Next-Gen Workflows, check out the videos below to help up-level your work in the new ...

182 views 1 4
Join discussion

Community Events

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find an event

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Unfortunately there are no Community Events near you at the moment.

Host an event

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local event. Learn more about Community Events

Events near you