Epic naam versus Epic omschrijving

Eric Roetenberg April 14, 2021

Hallo

Als je in de roadmap module in Jira cloud een EPIC aanmaakt is de Epic naam ook gelijk de samenvatting (omschrijving) deze word 1 op 1 ingevuld. Maak je op de normale manier een Epic aan (bij Aanmaken) dan kun je hier een andere waarde ingeven.

Kun je deze twee velden gelijk trekken voor wat betreft de naamgeving of is het mogelijk in de Roadmap module de Epic naam te tonen ipv de omschrijving

1 answer

1 accepted

1 vote
Answer accepted
Walter Buggenhout
Community Leader
Community Leader
Community Leaders are connectors, ambassadors, and mentors. On the online community, they serve as thought leaders, product experts, and moderators.
April 15, 2021

Hey @Eric Roetenberg,

Zoals je correct opmerkt zijn Epic Name en Summary 2 verschillende velden in Jira. Bij creatie van een Epic zijn ze allebei verplicht in te geven (summary is de titel van je issue, de epic name - doorgaans - een verkorte versie die wordt weergegeven in de gekleurde lozenge op de onderliggende issues).

Epic name blijkt als veld momenteel niet beschikbaar te zijn in de roadmap:

Screenshot 2021-04-15 at 09.07.34.pngIk vermoed dat dat een design keuze is - Epic Name is enkel van toepassing voor Epics, normaal gezien slechts een minderheid van de issues in een plan. In de titelkolom is de gemene deler van alle tickets het summary veld.

Samengevat: helaas, het veld Epic Name is niet zichtbaar in een plan en zoals je correct opmerkt, wordt de Epic name automatisch overgenomen van de summary wanneer je een epic aanmaakt vanuit een plan.  

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer