Create
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Sign up Log in
Celebration

Earn badges and make progress

You're on your way to the next level! Join the Kudos program to earn points and save your progress.

Deleted user Avatar
Deleted user

Level 1: Seed

25 / 150 points

Next: Root

Avatar

1 badge earned

Collect

Participate in fun challenges

Challenges come and go, but your rewards stay with you. Do more to earn more!

Challenges
Coins

Gift kudos to your peers

What goes around comes around! Share the love by gifting kudos to your peers.

Recognition
Ribbon

Rise up in the ranks

Keep earning points to reach the top of the leaderboard. It resets every quarter so you always have a chance!

Leaderboard

Come for the products,
stay for the community

The Atlassian Community can help you and your team get more value out of Atlassian products and practices.

Atlassian Community about banner
4,463,343
Community Members
 
Community Events
176
Community Groups

Post upgrade of Service Desk to v.4.13.7 the User & Roles section went blank. How to fix that?

I have upgraded Jira Service Desk/Jira Service Management from v.3.12.0 to v.4.13.7 and completed re-indexing in a sandbox environment. Everything looks fine except the 'Users and Roles' section under 'Project Settings'. This page went blank/empty.

Can someone please guide on how to debug/troubleshoot this problem to fix?

Appreciate in advance!!

2 answers

1 accepted

0 votes
Answer accepted

My issue is resolved now and hopefully it helps the community with the KB article - https://confluence.atlassian.com/jirakb/the-project-users-and-roles-page-is-empty-after-upgrading-jira-1085190059.html

We have noticed (via Developer Tools at Chrome) that the URL which ends with 500 error have ~ symbol in it. This is a new from v.8.x. ~ is considered as one of the bad characters and blocked by SiteMinder to prevent from remote code execution/injection vulnerabilities. While allowing this special character temporarily for testing purpose and restarting web server, we were able to view the page loaded properly.

Now, we need to take all precautionary actions to allow this special character until Atlassian remove this from their next release.

0 votes

@Gunasekaran Subramanian -

Is your sandbox env a clone of your prod env with content?  You should also check to see what you have via Jira Administration > User Management in your sandbox env.

Best, Joseph Chung Yin

Jira/JSM Functional Lead, Global Infrastructure Applications Team

Viasat Inc.

@Joseph Chung Yin , Thank you for the quick response. The user management section does not have any impact.

The sandbox environment was not an exact replica of production in terms of projects/issues in it; but it was a working copy - still a working copy with an exception of  Users and Roles section issue under project settings.

Thanks.

What do you mean by blank/empty?  Are you stating that all the project roles in used for the projects are showing with 0 membership?

Best, Joseph

Here is a similar issue that I found, maybe it will help you to investigate - https://community.atlassian.com/t5/Jira-Software-questions/After-upgrade-to-8-7-1-Project-Settings-Users-and-Roles-is-blank/qaq-p/1338953

From the above reference - Can you try the same operation via a different browser app?  (NOTE that IE is no longer supported as an app for Jira/JSM).  Lastly, does the same issue happens for all of your projects in your sandbox env.

Best, Joseph

Thank you. Let me go through the link. Please find the screen shot of what I could see - when I select 'View user Roles' (or) Users and roles option under Project settings.

empty-user-roles.PNG

I tried this in Chrome and Edge browsers. Facing same issue.

This problem is happening on all projects. The link is pointing to make changes in the log configuration at log4j properties. So the aim is to analyze if we could find anything from the logs?

I have checked at atlassian-jira.log and atlassian-jira-security.log as well. No error messages are available in both logs while accessing the specific page. 

Thanks..

In this case, I would recommend you to submit official support case with Atlassian Support Team, so they can support you further.

I would like to know what was the cause and solution once your issue is resolved by contacting Atlassian Support directly.

NOTE - Atlassian server support will end soon (announced sometimes ago).  I assume you are on Data Center right? After server support is ended, Atlassian will only provide support against Data Center and Cloud envs.

Best, Joseph

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
DEPLOYMENT TYPE
SERVER
VERSION
4.13.7
TAGS

Atlassian Community Events