Come for the products,
stay for the community

The Atlassian Community can help you and your team get more value out of Atlassian products and practices.

Atlassian Community about banner
4,295,639
Community Members
 
Community Events
165
Community Groups

Login Issue - Service Desk Customer Auto Redirects to SSO versus UserName/PW

We use traditional username/PW authentication for our Service Desk customers. However, a customer of ours uses various atlassian.net web services and when accessing our service desk landing page they are not presented the option to enter their password but instead redirected to their own atlassian SSO login screen.

Up until the last couple of weeks, this user when accessing our service desk landing page they were given an option to enter their password but now that option is not available.    

Note: we have cleared all atlassian.net cookies on the browser.

Is there a workaround for this issue? 

Thanks in advance. 

Brad

 

 

1 answer

0 votes
Brant Schroeder Community Leader May 11, 2022

@Brad Agee Does this happen in all browsers?  Are they using Chrome?  I have seen this when they are using Chrome and logged into the browser.  Using incognito mode fixes the issue.

Thanks, Brant for your response.

They are not using Chrome but having the issue surface in FF and Edge.

I have asked the client to test 'InPrivate Window' on edge and have not heard back from them yet. Will keep you posted.

Do you know if Attlassian changed their login logic (in the last 2-3 weeks) that would not allow him to bypass the SSO login page?

Thanks for your help!

Brad

Brant,

Here is the response from my client:

________________________

Close but – still did not work.

I entered my email.

I did get to the login showing my email with other options (such as google, etc.) which then prompted for password.  So thought I was good.

But that took me back to ask for my email again(b) , and then only gave me the SSO option. 

Also, I closed that window and opened another incognito window – then just got (b)

______________________

Any thoughts on next steps?

Brad

Brant Schroeder Community Leader May 16, 2022

@Brad Agee I do not know of any login change.  Since it is not Chrome I can only think this would be a cache issue or something with the specific individuals account.  Let me know how incognito mode goes.

Hello @Brant Schroeder - I am actually @Brad Ageecolleague and we are still struggling with this access issue.  Incognito mode was unsuccessful. 

To give an update, we had the user deleted by our Jira Admin.  We asked them to re-register for an account, but now they are not even receiving registration emails.  We had another individual at the same customer sign up and register without any issues.

We would appreciate any insights you might have to help!

Thanks!

Brant Schroeder Community Leader Jun 14, 2022

@Zach Kramer I would suggest submitting a service desk issue to Atlassian https://support.atlassian.com/contact/#/ They will be able to specifically look at his account and see what is happening.

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
TAGS
Community showcase
Posted in Jira Service Management

Jira Service Management Documentation Opportunities

Hello everyone, Hope everyone is safe! A few months ago we posted an article sharing all the new articles and documentation that we, the AMER Jira Service Management team created. As mentioned ...

305 views 0 9
Join discussion

Community Events

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find an event

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Unfortunately there are no Community Events near you at the moment.

Host an event

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local event. Learn more about Community Events

Events near you