hipchat login issue after upgrade

It was working fine and received alert saying upgrade. After upgrade, never able to login.

 

Saying something terribly gone wrong and informed headquarters

3 answers

0 vote

Hi Madhav, we were experience some performance problems that we promptly fixed. You might have been affected by that. Is it working for you now?

Hi Anatoli,

I'm having the exact same issue.  Version 4.0.1610.  Though I'm now unable to connect to our local HipChat server.  I can ping the server and I can login through the web portal, just not the Windows Client.

I've tried deleting the Personal Access Token from the user profile in the web app as suggested in another post but it did not make any difference in my attempts to use the Windows Client.  

Hello Madhav and Mike,

 

This is the current workaround for the 'Something's Gone Terribly Wrong' error people are seeing when trying to connect to HipChat using the new Win 4.0.1610 client. This basically clears the cache embedded in the client which could be the cause of the error (it's still under investigation). We recommend using Chrome to follow the steps below:
  1. Open up the properties for the HipChat Windows shortcut (right-click, select Properties)
  2. Add  --remoteDebug to the end of the target path. Example: "C:\Program Files (x86)\Atlassian\HipChat4\HipChat.exe" --remoteDebug
  3. Select OK.
  4. Open up the Win 4 client, log in as you normally would.
  5. After it fails, open up your browser and type in 'localhost:12345'
  6. You'll see a page that says 'Inspectable Pages' and two 'HipChat' links. The link that doesn't have a favicon (icon) next to it, click on that.
  7. Once you do, this loads up the inspector. Select 'Console' in the top bar
  8. Enter in the follow command: localStorage.clear() and then hit enter. This will clear all the web view prefs embedded.

  9. Hit RETRY in the web client and it should load.

Please contact support.atlassian.com if you have trouble with this. Note we will be updating with a fix soon.

HipChat Support

Hi Mary, Thanks for the information. I followed the above instructions for getting the HipChat 4.0.1610 client for windows working but it was not successful. However, my colleague then upgraded our local HipChat server from 1.19 to 1.34 and I was successfully able to connect and login. Not sure if that will help anyone else, but some combination of the suggested debugging and server upgrade solved my issue.

We are experiencing the same issue, but there is no way I can instruct my users to go through the work around outlined above. So far, I've been telling users having this issue to uninstall and reinstall HipChat and that seems to work. I hope there will be a fix for this and a better upgrade experience for Windows users in the future. I must say I am a little disappointed in how this release went out.

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
How to earn badges on the Atlassian Community

How to earn badges on the Atlassian Community

Badges are a great way to show off community activity, whether you’re a newbie or a Champion.

Learn more
Community showcase
Published Mar 26, 2018 in Hipchat Data Center

Migration of Hipchat server to Data Center - a retrospective

...able to use the clients After a bunch of testing (rooms, memberships, check for private message history, and most importantly - the custom emoticons!) nearly everything was looking as we needed, however...

456 views 2 6
Read article

Atlassian User Groups

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find a group

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find my local user group

Unfortunately there are no AUG chapters near you at the moment.

Start an AUG

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local meet up. Learn more about AUGs

Groups near you