Crucible problem sending email 530 5.7.1 Client was not authenticated


1 answer

0 vote

Seems like the problems with your configuration, please ensure you have configured SSL/TLS (as required by your Exchange server) and username/password correctly, see . You may also need to enable basic authentication on the Exchange server.

If this still doesn't help take a look at the answer to similar question answered regarding JIRA configuration: Send email problem, Client was not authenticated.  It seems Exchange needs to be configured correctly to allow Basic Auth.

Hope that helps, 


Suggest an answer

Log in or Join to answer
Community showcase
Alexey Matveev
Published Saturday in Jira

How to run Jira in a docker container

Everything below is tested on Ubuntu 17.10. I prefer to use Jira in a docker container because: 1. I can install Jira with a couple of commands. 2. I can start and stop Jira just by starting and s...

457 views 6 8
Read article

Atlassian User Groups

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find a group

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find my local user group

Unfortunately there are no AUG chapters near you at the moment.

Start an AUG

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local meet up. Learn more about AUGs

Groups near you
Atlassian Team Tour

Join us on the Team Tour

We're bringing product updates and pro tips on teamwork to ten cities around the world.

Save your spot