the web application [ROOT]

Hi guys, I have setup a dedicated centOS install and have gone through the setup wizard after running the installation from the.bin file
When i startup confluence i cant browse to the site. the catalina.out log shows the following erros which im not sure how to fix? Googling didnt give me much to work with sad

Any help appreciated!

17-Nov-2015 11:32:08.341 INFO [main] org.apache.catalina.core.StandardServer.await A valid shutdown command was received via the shutdown port. Stopping the Server instance.
17-Nov-2015 11:32:08.342 INFO [main] org.apache.coyote.AbstractProtocol.pause Pausing ProtocolHandler ["http-nio-8090"]
17-Nov-2015 11:32:08.403 INFO [main] org.apache.catalina.core.StandardService.stopInternal Stopping service Tomcat-Standalone
17-Nov-2015 11:32:08.511 WARNING [localhost-startStop-2] org.apache.catalina.loader.WebappClassLoaderBase.clearReferencesJdbc The web application [ROOT] registered the JDBC driver [org.postgresql.Driver] but failed to unregister it when the web application was stopped. To prevent a memory leak, the JDBC Driver has been forcibly unregistered.
topping ProtocolHandler
17-Nov-2015 11:32:08.511 WARNING [localhost-startStop-2] org.apache.catalina.loader.WebappClassLoaderBase.clearReferencesJdbc The web application [ROOT] registered the JDBC driver [org.hsqldb.jdbc.JDBCDriver] but failed to unregister it when the web application was stopped. To prevent a memory leak, the JDBC Driver has been forcibly unregistered.
17-Nov-2015 11:32:08.540 INFO [main] org.apache.coyote.AbstractProtocol.stop Stopping ProtocolHandler ["http-nio-8090"]
17-Nov-2015 11:32:08.542 INFO [main] org.apache.coyote.AbstractProtocol.destroy Destroying ProtocolHandler ["http-nio-8090"]
17-Nov-2015 11:32:28.025 WARNING [main] org.apache.tomcat.util.digester.SetPropertiesRule.begin [SetPropertiesRule]{Server} Setting property 'debug' to '0' did not find a matching property.
17-Nov-2015 11:32:28.072 WARNING [main] org.apache.catalina.startup.SetAllPropertiesRule.begin [SetAllPropertiesRule]{Server/Service/Connector} Setting property 'debug' to '0' did not find a matching property.
17-Nov-2015 11:32:28.081 WARNING [main] org.apache.tomcat.util.digester.SetPropertiesRule.begin [SetPropertiesRule]{Server/Service/Engine} Setting property 'debug' to '0' did not find a matching property.
17-Nov-2015 11:32:28.086 WARNING [main] org.apache.tomcat.util.digester.SetPropertiesRule.begin [SetPropertiesRule]{Server/Service/Engine/Host} Setting property 'debug' to '0' did not find a matching property.
17-Nov-2015 11:32:28.123 WARNING [main] org.apache.tomcat.util.digester.SetPropertiesRule.begin [SetPropertiesRule]{Server/Service/Engine/Host/Context} Setting property 'debug' to '0' did not find a matching property.
17-Nov-2015 11:32:28.358 INFO [main] org.apache.coyote.AbstractProtocol.init Initializing ProtocolHandler ["http-nio-8090"]
17-Nov-2015 11:32:28.375 INFO [main] org.apache.tomcat.util.net.NioSelectorPool.getSharedSelector Using a shared selector for servlet write/read
17-Nov-2015 11:32:28.377 INFO [main] org.apache.catalina.startup.Catalina.load Initialization processed in 422 ms
17-Nov-2015 11:32:28.382 INFO [main] org.apache.catalina.core.StandardService.startInternal Starting service Tomcat-Standalone
17-Nov-2015 11:32:28.383 INFO [main] org.apache.catalina.core.StandardEngine.startInternal Starting Servlet Engine: Apache Tomcat/8.0.28
2015-11-17 11:32:33,747 INFO [localhost-startStop-1] [com.atlassian.confluence.lifecycle] contextInitialized Starting Confluence 5.8.16 [build 5996 based on commit hash 4a6343ec7ed8542179d6c78fa7f87c01f81da016]
17-Nov-2015 11:32:39.308 INFO [main] org.apache.coyote.AbstractProtocol.start Starting ProtocolHandler ["http-nio-8090"]
17-Nov-2015 11:32:39.313 INFO [main] org.apache.catalina.startup.Catalina.start Server startup in 10936 ms

 

1 answer

This widget could not be displayed.

Most of that is the tail end of a system shutting down (with some errors, which we can come back to), but the last few lines are showing it starting up again, which implies you restarted it.

So, that looks like Tomcat is running, so we actually need to read the application log in <confluence home>/log to see what that is doing.  I expect it will tell you that Confluence is not starting, and generally tell you why as well.

 

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
Community showcase
Posted Sep 17, 2018 in Confluence

Why start from scratch? Introducing four new templates for Confluence Cloud

Hi my Community friends!  For those who don't know me, I'm a product marketer on the Confluence Cloud team - nice to meet you! For those of you who do, you know that I've been all up in your Co...

580 views 7 6
Join discussion

Atlassian User Groups

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find a group

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find my local user group

Unfortunately there are no AUG chapters near you at the moment.

Start an AUG

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local meet up. Learn more about AUGs

Groups near you