Why don't anchors work?

I am trying to create anchors from an email (Outlook) to specific headings my Confluence page. I got it to work once, then I moved the page to another space and updated the links to the anchors. It no longer worked and I have not been able to get it to work again.

What happens is that my link goes to the top of the page. It does this whether I have heading styles applied or the paragraph style. When I got it to work before, it was by changing all the heading styles to paragraph, inserting the anchors, and then reapplying the heading style.

I am running 5.4.3 with Zen Foundation. When I got the anchors to work before, I did so on a page that used the basic Confluence theme.

I have followed the Working with Anchors documentation but this feature is not working for me.

2 answers

I've had trouble with anchor macros in recent versions of Confluence. You might be better off using the ones that are already there -- if you temporarily add a TOC, you can see how Confluence creates the anchors from the page name and heading text.

I tried Jonathan's approach and it seemed to work for my purposes. Will play around some more and post a follow on.

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
Community showcase
Published Mar 12, 2019 in Confluence

Confluence Admin Certification now $150 for Community Members

More and more people are building their careers with Atlassian, and we want you to be at the front of this wave! Important Dates Start the Certification Prep Course by 2 April 2019 Take your e...

1,547 views 4 13
Read article

Atlassian User Groups

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find a group

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find my local user group

Unfortunately there are no AUG chapters near you at the moment.

Start an AUG

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local meet up. Learn more about AUGs

Groups near you