Unknown attachment after saving a page

 We are trying to uplaod attachments to our confluence installation. When we upload a pdf file for example we get a preview of the pdf file in the editor but as soon as we are publishing the page, only an "unknown attachment" (in german its "Unbekannter Anhang", not sure what its called in english) symbol is visible to us. 

As we start editing the page again we can hover the cursor above the unknown attachment and the files name is displayed correctly.

This happens not only with pdfs but with every other file, too.

1 answer

Try to upload the pdf directly from your local storage device and see if it still happens. Linking from other Confluence pages can sometimes be problematic.

 

You could also try to create a new page with nothing on it and try to upload the file. This test could rule out any other macro on the page possibly interfering.

Hello,

 

thank you for your fast reply. We found out, that the problem occurs whenever we upload a file which name includes special characters "äöü". Might be interesting for other germans (Or for other locations which use those characters).

For now we stick to using ae, ue, oe...

 

Have a nice day!

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
Community showcase
Posted Monday in Confluence

Organizing your space just got easier - Page Tree Drag & Drop is here

Hi Community! I’m Elaine, Confluence Product Manager. You may have read my earlier post about page tree in space navigation sidebar. I'm excited to share another improvement that helps you organize ...

56 views 3 2
Join discussion

Atlassian User Groups

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find a group

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find my local user group

Unfortunately there are no AUG chapters near you at the moment.

Start an AUG

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local meet up. Learn more about AUGs

Groups near you