Installing a Plugin

I have just installed the 'Tracking' and 'Send Email to Page' plugins successfully (apparently) on a stand alone version of Confluence 4.1.4.

When I edit a wiki page and go to insert a macro from the 'Other macros' option, neither of the plugins appear within the list.

Am I missing something or doing something stupid?

1 answer

1 accepted

0 votes
Accepted answer

1) Check the plugin-management page, are the plugins listed as "activated" as well ?

2) if so, check the installation manual - do you have to complete some configuration steps (usually in the space-administration oder confluence-administration section)

3) last - check the usermanual for code-examples, which keywords you would have to include into the wikimarkup to use the macros. Maybe they are not integrated into the macrobrowser ?

Thanks for the advice. Had already checked 1 & 2. 3 Hadn't occured to me. ;-)

I've just found out that one of the Plugins is the wrong version. Have now uploaded the correct version and it works fine.

The 'Send Email to Page' plugin though seems to be buggered. It installs, but I can't get to the admin screen for it - keeps saying the page doesn't exist. =(

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
Community showcase
Posted Feb 06, 2019 in Confluence

Try out the new editing experience

Hi team, I’m Avinoam, a product manager on Confluence Cloud, and today I’m really excited to let the Community know that all customers can now try out the new editing experience and see some of the ...

1,030 views 51 8
Join discussion

Atlassian User Groups

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find a group

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find my local user group

Unfortunately there are no AUG chapters near you at the moment.

Start an AUG

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local meet up. Learn more about AUGs

Groups near you