HELP HELP HELP! Confluence doesnt start!! Edited

Confluence starting, but tomcat is not runnig. If I restart confluence 

Aug 11, 2017 1:19:10 PM org.apache.catalina.startup.Catalina stopServer
SEVERE: Could not contact localhost:8005. Tomcat may not be running.
Aug 11, 2017 1:19:10 PM org.apache.catalina.startup.Catalina stopServer
SEVERE: Catalina.stop:
java.net.ConnectException: Connection refused (Connection refused)
at java.net.PlainSocketImpl.socketConnect(Native Method)
at java.net.AbstractPlainSocketImpl.doConnect(AbstractPlainSocketImpl.java:350)
at java.net.AbstractPlainSocketImpl.connectToAddress(AbstractPlainSocketImpl.java:206)
at java.net.AbstractPlainSocketImpl.connect(AbstractPlainSocketImpl.java:188)
at java.net.SocksSocketImpl.connect(SocksSocketImpl.java:392)
at java.net.Socket.connect(Socket.java:589)
at java.net.Socket.connect(Socket.java:538)
at java.net.Socket.<init>(Socket.java:434)
at java.net.Socket.<init>(Socket.java:211)
at org.apache.catalina.startup.Catalina.stopServer(Catalina.java:450)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:62)
at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:43)
at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:498)
at org.apache.catalina.startup.Bootstrap.stopServer(Bootstrap.java:400)
at org.apache.catalina.startup.Bootstrap.main(Bootstrap.java:487)

The stop command failed. Attempting to signal the process to stop through OS signal.
Tomcat stopped.

1 answer

0 votes

What does the log say?  Look at the ones in <confluence home>/logs and the <confluence install>/log/catalina.out

Ah, you've added the log.

That implies that either Tomcat is already running, or it is crashing hard during startup, or you've got a networking problem. 

The hard crash is most likely, you'll need to look at catalina.out to diagnose it

Nothing

11-Aug-2017 13:40:57.049 WARNING [main] org.apache.tomcat.util.digester.SetPropertiesRule.begin [SetPropertiesRule]{Server} Setting property 'debug' to '0' did not find a matching property.
11-Aug-2017 13:40:57.130 WARNING [main] org.apache.catalina.startup.SetAllPropertiesRule.begin [SetAllPropertiesRule]{Server/Service/Connector} Setting property 'debug' to '0' did not find a matching property.
11-Aug-2017 13:40:57.137 WARNING [main] org.apache.tomcat.util.digester.SetPropertiesRule.begin [SetPropertiesRule]{Server/Service/Engine} Setting property 'debug' to '0' did not find a matching property.
11-Aug-2017 13:40:57.140 WARNING [main] org.apache.tomcat.util.digester.SetPropertiesRule.begin [SetPropertiesRule]{Server/Service/Engine/Host} Setting property 'debug' to '0' did not find a matching property.
11-Aug-2017 13:40:57.165 WARNING [main] org.apache.tomcat.util.digester.SetPropertiesRule.begin [SetPropertiesRule]{Server/Service/Engine/Host/Context} Setting property 'debug' to '0' did not find a matching property.
11-Aug-2017 13:40:57.180 WARNING [main] org.apache.catalina.startup.SetAllPropertiesRule.begin [SetAllPropertiesRule]{Server/Service/Connector} Setting property 'sslProtocols' to 'TLS' did not find a matching property.
11-Aug-2017 13:40:57.419 INFO [main] org.apache.coyote.AbstractProtocol.init Initializing ProtocolHandler ["http-nio-8080"]
11-Aug-2017 13:40:57.430 INFO [main] org.apache.tomcat.util.net.NioSelectorPool.getSharedSelector Using a shared selector for servlet write/read
11-Aug-2017 13:40:57.431 INFO [main] org.apache.coyote.AbstractProtocol.init Initializing ProtocolHandler ["http-nio-8443"]
11-Aug-2017 13:40:57.731 INFO [main] org.apache.tomcat.util.net.NioSelectorPool.getSharedSelector Using a shared selector for servlet write/read
11-Aug-2017 13:40:57.731 INFO [main] org.apache.catalina.startup.Catalina.load Initialization processed in 747 ms
11-Aug-2017 13:40:57.737 INFO [main] org.apache.catalina.core.StandardService.startInternal Starting service Tomcat-Standalone
11-Aug-2017 13:40:57.737 INFO [main] org.apache.catalina.core.StandardEngine.startInternal Starting Servlet Engine: Apache Tomcat/8.0.43
2017-08-11 13:41:00,337 INFO [localhost-startStop-1] [com.atlassian.confluence.lifecycle] contextInitialized Starting Confluence 6.2.1 [build 7111 based on commit hash a907385b66baaca023118cdaeb4d4b0e6dac0f88] - synchrony version 0.3.1-release-confluence_6.1-e20fb944
2017-08-11 13:41:02,208 INFO [localhost-startStop-1] [atlassian.confluence.cluster.DefaultClusterConfigurationHelper] lambda$populateExistingClusterSetupConfig$1 Populating setup configuration if running with Cluster mode...

Okay. Tomcat is starting after 10-15 minutes after Confluence. Why? I don't know.  OS and VM isnt changed configurations.   May be plugins?

I think problem in RefinedWiki Mobile plugin. He wontenabled

I'm stuck, I don't know what is happening, as there's only bits of log and no description of what is happening.

I had this same problem and I've stopped confluence app then on DB server I've restarted postgresql and I've started confluence app. Maybe that's will help you.

Yes I have exactly the same problem, but after restart confluence its fixed but it is annoying it happens times after times again

Maybe Atlassian wakes up and can tell us what the problem is ?

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
Community showcase
Posted Oct 24, 2018 in Confluence

Atlassian Research opportunity with Confluence templates

Do you use templates with Confluence? Take part in a remote 1-hr workshop. You'll receive USD $100 for your time!   We're looking for people to participate in a   remote 1-hr workshop...

1,110 views 17 14
Join discussion

Atlassian User Groups

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find a group

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find my local user group

Unfortunately there are no AUG chapters near you at the moment.

Start an AUG

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local meet up. Learn more about AUGs

Groups near you