Confluence bootstrap/selectsetupstep.action will not load

I have just unpacked Confluence-3.4.9-std, and left all defaults in place, with the exception of changing the port to 8090. However, I get a 404 page everytime I am trying to access the initial setup screen.

I have mucked around with all the LoadBalancer rules and can not tell what is failing where. So far, I have a baseurl setup with 8090, without any hhtp profile or ssl profile. The logs show Confluence starting up just fine. I also deleted all files from CONFLUENCE_HOME and TOMCAT_HOME, as I saw this in a previous post.

<atlassian-confluence.log>

2012-07-02 12:22:06,727 INFO [main] [com.atlassian.confluence.lifecycle] contextInitialized Starting Confluence 3.4.9 (build #2042)
2012-07-02 12:22:09,323 INFO [main] [atlassian.plugin.manager.DefaultPluginManager] init Initialising the plugin system
2012-07-02 12:22:09,644 INFO [main] [atlassian.plugin.manager.DefaultPluginManager] init Plugin system started in 0:00:00.317
2012-07-02 12:22:12,854 INFO [main] [com.atlassian.confluence.lifecycle] init Confluence is ready to serve

<catalina.out>

Jul 2, 2012 12:22:02 PM org.apache.tomcat.util.digester.SetPropertiesRule begin
WARNING: [SetPropertiesRule]{Server} Setting property 'debug' to '0' did not find a matching property.
Jul 2, 2012 12:22:02 PM org.apache.tomcat.util.digester.SetPropertiesRule begin
WARNING: [SetPropertiesRule]{Server/Service/Engine} Setting property 'debug' to '0' did not find a matching property.
Jul 2, 2012 12:22:02 PM org.apache.tomcat.util.digester.SetPropertiesRule begin
WARNING: [SetPropertiesRule]{Server/Service/Engine/Host} Setting property 'debug' to '0' did not find a matching property.
Jul 2, 2012 12:22:02 PM org.apache.tomcat.util.digester.SetPropertiesRule begin
WARNING: [SetPropertiesRule]{Server/Service/Engine/Host/Context} Setting property 'debug' to '0' did not find a matching property.
Jul 2, 2012 12:22:02 PM org.apache.coyote.http11.Http11Protocol init
INFO: Initializing Coyote HTTP/1.1 on http-8090
Jul 2, 2012 12:22:02 PM org.apache.catalina.startup.Catalina load
INFO: Initialization processed in 336 ms
Jul 2, 2012 12:22:02 PM org.apache.catalina.core.StandardService start
INFO: Starting service Tomcat-Standalone
Jul 2, 2012 12:22:02 PM org.apache.catalina.core.StandardEngine start
INFO: Starting Servlet Engine: Apache Tomcat/6.0.32
2012-07-02 12:22:06,727 INFO [main] [com.atlassian.confluence.lifecycle] contextInitialized Starting Confluence 3.4.9 (build #2042)
2012-07-02 12:22:09,323 INFO [main] [atlassian.plugin.manager.DefaultPluginManager] init Initialising the plugin system
2012-07-02 12:22:09,644 INFO [main] [atlassian.plugin.manager.DefaultPluginManager] init Plugin system started in 0:00:00.317
Jul 2, 2012 12:22:12 PM org.apache.coyote.http11.Http11Protocol start
INFO: Starting Coyote HTTP/1.1 on http-8090
Jul 2, 2012 12:22:12 PM org.apache.catalina.startup.Catalina start
INFO: Server startup in 10605 ms

2 answers

I have similar problem. No one has been able to assist yet

Still a problem in 2016.

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
How to earn badges on the Atlassian Community

How to earn badges on the Atlassian Community

Badges are a great way to show off community activity, whether you’re a newbie or a Champion.

Learn more
Community showcase
Posted Jul 10, 2018 in Confluence

We want to see the templates you've created in Confluence!

Hi Community, Jessica here from the Confluence Product Marketing team!  July’s community challenge is all about sharing pictures  — and as an extension of our first post on what ...

1,005 views 23 13
Join discussion

Atlassian User Groups

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find a group

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find my local user group

Unfortunately there are no AUG chapters near you at the moment.

Start an AUG

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local meet up. Learn more about AUGs

Groups near you