Create
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Sign up Log in

Next challenges

Recent achievements

  • Global
  • Personal

Recognition

  • Give kudos
  • Received
  • Given

Leaderboard

  • Global

Trophy case

Kudos (beta program)

Kudos logo

You've been invited into the Kudos (beta program) private group. Chat with others in the program, or give feedback to Atlassian.

View group

It's not the same without you

Join the community to find out what other Atlassian users are discussing, debating and creating.

Atlassian Community Hero Image Collage

Anchors to sections in different page do not work

Hi

I have been trying to link anchors to a section in a different page in confluence but in the same space:

it goes to the section but then jumps right back to the top of the page 

I went through the documentation notes, but it did not help. 

i.e. I used the "url+of+the+page#anchor"

Can someone please advise if they have experienced a similar problem and if there is a solution.

Thank you.

1 answer

0 votes

Anchors are case sensitive that is one thing that you can check. 

Another is if you are looking for the entire url its going to look something like this

page: LoremIpsum
anchor: test
url: [webadress]/LoremIpsum#LoremIpsum-test

so you need the page attached to the anchor in the url. 

Easiest is to add a link within the page to test it out and that will also give you the url if you click on it. 

Hi Krister

Thanks for getting back to me, really appreciate it.  I was not in the office and hence the late reply. 

Anchors within the page works perfectly fine.

The issue is if I link an anchor to

  1. another section (example about 5 paras below) 
  2. on another page 
  3. within the same space

The link goes to that section (5 paras below) AND immediately jumps to the top of the page.

Several of my colleagues are experiencing the same issue.

Regards

Anita

That is very strange. Does anyone in your office not experience the same thing? Try using a different webbrowser and see if that changes things. 

Do you have any special characters in your page name? If so the page url might show the id number instead. When linking like this however you should use the page name and not the id. 

Thanks Krister

I logged a ticket recently and sent a screen recording video to the support staff. I received a response last evening that this is actually a bug in Confluence which has been fixed in Confluence 7.8.0.

Staff in my organisation, using this feature has the same issue. 

The Atlassian support staff mentioned that if we place the link below some texts in the target page anchor link starts working again. For the permanent fix, you will have to upgrade Confluence to 7.8.0 and above.

I tested this and it is not working. 

Krister thank you once again for your support I really appreciate it. 

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
TAGS
Community showcase
Posted in Confluence Cloud

Please tell us how you use Confluence space settings

👋 Hi there, a few of us at Atlassian would love to learn about how you use "space settings" functionality in Confluence. A facelift to the space settings is long overdue and we want to start with im...

126 views 5 6
Join discussion

Community Events

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find an event

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Unfortunately there are no Community Events near you at the moment.

Host an event

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local event. Learn more about Community Events

Events near you