Create
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Sign up Log in

Next challenges

Recent achievements

  • Global
  • Personal

Recognition

  • Give kudos
  • Received
  • Given

Leaderboard

  • Global

Trophy case

Kudos (beta program)

Kudos logo

You've been invited into the Kudos (beta program) private group. Chat with others in the program, or give feedback to Atlassian.

View group

It's not the same without you

Join the community to find out what other Atlassian users are discussing, debating and creating.

Atlassian Community Hero Image Collage

Anchor Links are Not Persisting

In Confluence 5.1.2, I have a page that has several anchors that jump around to various parts of the page. I have named all the anchors as "a_ANCHORNAME" where "ANCHORNAME" is changed to a unique name for that section. I included the "a_" to prevent the anchor from linking to the TOC in the event that the name I used was the same as the anchor in the TOC, which did happen.

The problem I'm having is that the links are not persisting after saving. For example, I had an anchor called "a_address". I created the anchor then added the link using the Advanced link section of Insert Link. After saving the page and testing the links, the anchor link failed to activate. When I went back to edit the page, the link had changed to "a_addr". Is there a maximum character limit on anchors? This happened to half of the anchor links on the page.

Another issue I encountered was a link not persisting after being saved. When I went back to edit the page to check a link that failed to work, I could not access the Insert Link screen. Pressing ctrl+K also failed to bring it up. I had to delete the link and re-add it. Any ideas on what is happening?

4 answers

I found that this occurs only when I type in the anchor link and then press enter to save it. If I type it in, then click the mouse so the text box loses focus, then click save, it always seems to work.

This is still happening on 6.15.9.  Sometimes pressing enter works, most times it does not.

I had step1, step2, step3...step9) as anchor names, but changed them to something extremely unique because I thought there might be some system-wide issue that is recognizing anchor IDs from our entire Confluence system.

I changed them to (as an example) QWERTYUIstep1QWERTYUIstep2, QWERTYUIstep3, etc. 

Whether I was creating or modifying the anchor name or link, pressing enter only worked a handful of times.  Most times it did not.  And sometimes I would change an anchor from step1 to QWERTYUIstep1 and it would either leave it as step1 or step or QWERTYUIstep.

Manually clicking Save works, but it's a shame pressing Enter doesn't work as it should.

I have found that the links stay after being corrected. Still, I don't think I should have to put the links in twice.

I'm suddenly having this same issue on 5.4.2.

Yeah we found the same thing, but according to the reporter that's even begun to work randomly recently.

You posted in July 2013, you're still having this issue after I assume updates and reboots, etc? I'm not sure what to even look at.

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
TAGS
Community showcase
Posted in Confluence Cloud

Please tell us how you use Confluence space settings

👋 Hi there, a few of us at Atlassian would love to learn about how you use "space settings" functionality in Confluence. A facelift to the space settings is long overdue and we want to start with im...

183 views 6 6
Join discussion

Community Events

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find an event

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Unfortunately there are no Community Events near you at the moment.

Host an event

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local event. Learn more about Community Events

Events near you