My Self-server don't upgrade. Edited

Hi, i have my self-server in digital ocean with a Linux Droppber ubuntu 14.4, i'm trying to intall everything with the -> atlassian-bitbucket-5.2.2-x64.bin

When i run the sudo command for install, it ask what kind of install i want, i said upgrade, and follow the instructions but when the install finish without 0 error's, my bitbucket still with 4.1 version.

What i'm doing wrong??? i did all said here:

https://confluence.atlassian.com/bitbucketserver/bitbucket-server-upgrade-guide-776640551.html

 

When i'm trying to start se service start-bitbucket.sh got this:

 

start-bitbucket.sh: 15: start-bitbucket.sh: [[: not found

start-bitbucket.sh: 35: start-bitbucket.sh: pushd: not found

start-bitbucket.sh: 37: start-bitbucket.sh: popd: not found

start-bitbucket.sh: 40: start-bitbucket.sh: source: not found

-e 

Startup has been aborted

 

But when i do on the 4.1, runs without problem. Anyone? Please. 

2 answers

1 vote

Hi Luis,

It look like your system may not have some basic Linux commands installed or the $PATH environment variable may not be configured correctly to reflect where these commands are located.

You might need to work with Digital Ocean to get this resolved.

Cheers,

Christian

Premier Support Engineer

Atlassian

Seem's that Digital Ocean is not help me, is trying to say that the bitbutcket 5.0 maybe is not for ubuntu 16.6.

 

Did you recommend any service where i can set my Bitbucket Server 5.2 and works? 

Thanks. 

Hi Luis,

This is just a personal recommendation, but I found that I've been able to get Bitbucket Server up and running on Amazon's Ubuntu images without any problem.

Cheers,

Christian

Premier Support Engineer

Atlassian

Chris thanks i just follow your recommendation i'm now in AWS with a E2 instance.

After several things i finally installed and running without any errro's but the bitbucket server just dont loading the page.

 

this is the running with start-bitbucket.sh

Starting bundled Elasticsearch

Hint: Run start-bitbucket.sh --no-search to skip starting Elasticsearch

Bundled Elasticsearch started successfully




The current open files limit is set to less than 4096

Attempting to increase limit...

Limit increased to 4096 open files




Starting Bitbucket webapp at http://localhost:7990

The Bitbucket webapp has been started.

 

And here is the Atlassian-bitbucket.log

. ____ _ __ _ _
/\\ / ___'_ __ _ _(_)_ __ __ _ \ \ \ \
( ( )\___ | '_ | '_| | '_ \/ _` | \ \ \ \
\\/ ___)| |_)| | | | | || (_| | ) ) ) )
' |____| .__|_| |_|_| |_\__, | / / / /
=========|_|==============|___/=/_/_/_/
:: Spring Boot :: (v1.5.4.RELEASE)


2017-08-11 22:23:51,996 INFO [main] c.a.b.i.b.BitbucketServerApplication Starting BitbucketServerApplication on ip-172-31-41-65 with PID 3449 (/opt/atlassian/bitbucket/5.2.2/app/WEB-INF/classes started by atlbitbucket in /opt/atlassian/bitbucket/5.2.2/bin)
2017-08-11 22:23:51,996 INFO [main] c.a.b.i.b.BitbucketServerApplication No active profile set, falling back to default profiles: default
2017-08-11 22:23:54,448 INFO [main] c.a.b.i.boot.log.BuildInfoLogger Starting Bitbucket 5.2.2 (eb334ac built on Mon Jul 17 07:39:13 UTC 2017)
2017-08-11 22:23:54,448 INFO [main] c.a.b.i.boot.log.BuildInfoLogger JVM: Oracle Corporation Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM 1.8.0_102-b14
2017-08-11 22:23:57,909 INFO [main] c.a.b.i.b.BitbucketServerApplication Started BitbucketServerApplication in 10.84 seconds (JVM running for 17.807)
2017-08-11 22:24:04,249 INFO [spring-startup] c.a.s.internal.home.HomeLockAcquirer Successfully acquired lock on home directory /var/atlassian/application-data/bitbucket
2017-08-11 22:24:15,646 INFO [spring-startup] c.a.s.internal.home.HomeLockAcquirer Successfully acquired lock on home directory /var/atlassian/application-data/bitbucket/shared
2017-08-11 22:24:19,492 WARN [spring-startup] com.hazelcast.instance.Node [172.31.41.65]:5701 [atlbitbucket] [3.7.4-atlassian-43] No join method is enabled! Starting standalone.

and if i try to run my AWS by the website just dont loading:

http://13.59.99.102:7990/

Do you have idea if i'm missing something?.

Hi Luis.

You probably didn't configure the security groups for your EC2 instance to allow inbound traffic on port 7990. 

Cheers,

Christian

Premier Support Engineer

Atlassian

Thanks for the reply, i'm kind of new doing this, what do you mean for the $path environment variable.

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
Atlassian Community Anniversary

Happy Anniversary, Atlassian Community!

This community is celebrating its one-year anniversary and Atlassian co-founder Mike Cannon-Brookes has all the feels.

Read more
Community showcase
Piotr Plewa
Published Dec 27, 2017 in Bitbucket

Recipe: Deploying AWS Lambda functions with Bitbucket Pipelines

Bitbucket Pipelines helps me manage and automate a number of serverless deployments to AWS Lambda and this is how I do it. I'm building Node.js Lambda functions using node-lambda&nbsp...

1,768 views 1 5
Read article

Atlassian User Groups

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find a group

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find my local user group

Unfortunately there are no AUG chapters near you at the moment.

Start an AUG

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local meet up. Learn more about AUGs

Groups near you