node-huxley fails to start on elastic bamboo w/ubuntu

Locally on OSX, node-huxley using chromedriver works fine. In order to setup CI with huxley I installed chrome and chromedriver on an elastic bamboo instance running ubuntu. I get DevTools request failed over and over in the chromedriver log (abridged in the full output below). How do I get passed this error?

 

$ cat /tmp/chrome.log
    [15.188][INFO]: COMMAND InitSession {
       "desiredCapabilities": {
          "browserName": "chrome",
          "chromeOptions": {
             "args": [ "--test-type" ]
          }
       }
    }
    [15.188][INFO]: Populating Preferences file: {
       "alternate_error_pages": {
          "enabled": false
       },
       "autofill": {
          "enabled": false
       },
       "browser": {
          "check_default_browser": false
       },
       "distribution": {
          "import_bookmarks": false,
          "import_history": false,
          "import_search_engine": false,
          "make_chrome_default_for_user": false,
          "show_welcome_page": false,
          "skip_first_run_ui": true
       },
       "dns_prefetching": {
          "enabled": false
       },
       "profile": {
          "content_settings": {
             "pattern_pairs": {
                "https://*,*": {
                   "media-stream": {
                      "audio": "Default",
                      "video": "Default"
                   }
                }
             }
          },
          "default_content_settings": {
             "geolocation": 1,
             "mouselock": 1,
             "notifications": 1,
             "popups": 1,
             "ppapi-broker": 1
          },
          "password_manager_enabled": false
       },
       "safebrowsing": {
          "enabled": false
       },
       "search": {
          "suggest_enabled": false
       },
       "translate": {
          "enabled": false
       }
    }
    [15.188][INFO]: Populating Local State file: {
       "background_mode": {
          "enabled": false
       },
       "ssl": {
          "rev_checking": {
             "enabled": false
          }
       }
    }
    [15.189][INFO]: Launching chrome: /opt/google/chrome/google-chrome --disable-background-networking --disable-client-side-phishing-detection --disable-component-update --disable-default-apps --disable-hang-monitor --disable-prompt-on-repost --disable-sync --disable-web-resources --enable-logging --ignore-certificate-errors --load-extension=/tmp/.com.google.Chrome.EUout2/internal --log-level=0 --metrics-recording-only --no-first-run --password-store=basic --remote-debugging-port=12583 --safebrowsing-disable-auto-update --safebrowsing-disable-download-protection --test-type --use-mock-keychain --user-data-dir=/tmp/.com.google.Chrome.d9rGhd data:,
    [15.190][DEBUG]: DevTools request: http://127.0.0.1:12583/json/version
    [15.193][WARNING]: PAC support disabled because there is no system implementation
    [15.323][DEBUG]: DevTools request failed
    [15.380][DEBUG]: DevTools request: http://127.0.0.1:12583/json/version
    [15.380][DEBUG]: DevTools request failed
    [15.430][DEBUG]: DevTools request: http://127.0.0.1:12583/json/version
    [15.431][DEBUG]: DevTools request failed
    [15.481][DEBUG]: DevTools request: http://127.0.0.1:12583/json/version
    [15.482][DEBUG]: DevTools request failed
    [3039:3039:1121/232539:ERROR:browser_main_loop.cc(209)] Gtk: cannot open display:
    [15.532][DEBUG]: DevTools request: http://127.0.0.1:12583/json/version
    [15.533][DEBUG]: DevTools request failed
    [15.583][DEBUG]: DevTools request: http://127.0.0.1:12583/json/version
    [15.583][DEBUG]: DevTools request failed
    [15.634][DEBUG]: DevTools request: http://127.0.0.1:12583/json/version
    [15.634][DEBUG]: DevTools request failed
    
    ……
    
    [75.099][DEBUG]: DevTools request: http://127.0.0.1:12583/json/version
    [75.099][DEBUG]: DevTools request failed
    [75.149][DEBUG]: DevTools request: http://127.0.0.1:12583/json/version
    [75.149][DEBUG]: DevTools request failed
    [75.200][DEBUG]: DevTools request: http://127.0.0.1:12583/json/version
    [75.200][DEBUG]: DevTools request failed
    [75.201][INFO]: RESPONSE InitSession unknown error: Chrome failed to start: exited abnormally
    [75.201][DEBUG]: Log type 'driver' lost 0 entries on destruction
    [75.201][DEBUG]: Log type 'browser' lost 0 entries on destruction

1 answer

1 accepted

1 vote

Looks like this tool needs actual X Server display. In order to make it work on a headless Ubuntu you'll need to install xvfb and use xvfb-run command to run your tool with a virtual display.

Thanks for you help! If anyone comes across this I also had to install chromium-browser and downgrade chromedriver because it's not compatible with the latest version of chromium-browser.

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
Atlassian Community Anniversary

Happy Anniversary, Atlassian Community!

This community is celebrating its one-year anniversary and Atlassian co-founder Mike Cannon-Brookes has all the feels.

Read more
Community showcase
Renan Battaglin
Published May 18, 2017 in Bamboo

FAQ: How to Upgrade Bamboo Server

Bamboo 5.9 will no longer be supported after June 12, 2017. What does this mean? As part of our End of Life policy, Atlassian supports major versions for two years after the first major iteratio...

1,321 views 0 5
Read article

Atlassian User Groups

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find a group

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find my local user group

Unfortunately there are no AUG chapters near you at the moment.

Start an AUG

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local meet up. Learn more about AUGs

Groups near you