Create
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Sign up Log in

Next challenges

Recent achievements

  • Global
  • Personal

Recognition

  • Give kudos
  • Received
  • Given

Leaderboard

  • Global

Trophy case

Kudos (beta program)

Kudos logo

You've been invited into the Kudos (beta program) private group. Chat with others in the program, or give feedback to Atlassian.

View group

It's not the same without you

Join the community to find out what other Atlassian users are discussing, debating and creating.

Atlassian Community Hero Image Collage

Change Bamboo Agent identity?

Short form:  Can I change the identity of the agent from SYSTEM?

 

Longer form:

I've been trying to change the identity of Bamboo from running under my identity to a dedicated build server acct.  The service is now running under this acct, and the acct has been given appropriate folder permissions. My problem is when I use Visual Studio to build the solution and its projects.  VS has to be registered to use it, and I've done this for the build acct.  I'm calling this action via Bamboo's script task, but it's not running it as the build acct.  Some debugging shows it's running as:

This process is running as NT AUTHORITY\SYSTEM -- (mydomain)\\SYSTEM

Everything indicates the agent is running the script as the SYSTEM acct, which I haven't figured out how to register that acct to use Visual Studio.

1 answer

1 accepted

1 vote
Answer accepted

You cannot register the system account for this and it will give problems with other things too (my experience).

It looks like your agent runs as system and not as the account you think you configured it for. Please note that the agent cannot itself switch to the system account it must already running it. SYSTEM is the default account for services (services.exe runs as SYSTEM). Have you given your service account Logon As Service permissions? Have you configured this in the Services control panel?

You were absolutely right, the service acct log on was set to "Local System Account", not the one I had set up for hit.  I could've swore I set it up to use the build service acct, but seems I hadn't.

Thanks for the suggestion!

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
TAGS
Community showcase
Published in Bamboo

Bamboo 7.1 is here and is packed with value!

I'm happy to announce that Bamboo 7.1 has been released and it’s overflowing with awesome new features. Top-voted issues First and foremost, a bunch of JAC top voted issues has been delivered - y...

985 views 4 7
Read article

Community Events

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find an event

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Unfortunately there are no Community Events near you at the moment.

Host an event

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local event. Learn more about Community Events

Events near you