Bamboo does not send emails to AD security groups or distribution groups

Hello,

I'm trying to set up a notification in Bamboo to send an email to a specific group for a deployment job, but no one in that group receives an email. I've tested that the email settings are correct. INDIVIDUAL users are able to receive emails, just not the group.

I've tried everything. I have tried to set up the notification to send to a few different groups with no luck. I've also tried to send the notification to just the email address of the distribution group(instead of the group itself), with no luck. I then tried to send a test email (from the admin settings) to the same email address and the group does not receive the email, but an individual email address does.

Any Ideas? Am I doing something wrong?

Thanks,

Chris

4 answers

Chris,

How are your users/groups currently managed in Bamboo?

They are being managed through LDAP

Need more info, i.e. bamboo version? are you using Crowd?

Bamboo version is 5.3.

I'm just using the custom user repository options. Below is the configuration in atlassian-user. For obvious reasons, I've changed the more sensitive infromation.

<atlassian-user>

    <repositories>

        <ldap key="ldapRepository" name="AD" cache="true">

<host>server.domain.net</host>

<port>389</port>

<securityPrincipal>CN=user-account,OU=Some OU,OU=OU,OU=OU,OU=OU,OU=Main OU,DC=domain,DC=net</securityPrincipal>

<securityCredential>password</securityCredential>

<securityProtocol>plain</securityProtocol>

<securityAuthentication>simple</securityAuthentication>

<baseContext>OU=OU,DC=domain,C=net</baseContext>

            

<baseUserNamespace>OU=OU.,OU=OU,OU=Main OU,DC=domain,DC=net</baseUserNamespace>

<baseGroupNamespace>OU=OU,OU=Main OU,DC=domain,DC=net</baseGroupNamespace>

<usernameAttribute>sAMAccountName</usernameAttribute>

<userSearchFilter>(objectClass=user)</userSearchFilter>

<firstnameAttribute>givenname</firstnameAttribute>

<surnameAttribute>sn</surnameAttribute>

<emailAttribute>mail</emailAttribute>

<groupnameAttribute>cn</groupnameAttribute>

<groupSearchFilter>(objectClass=group)</groupSearchFilter>

<membershipAttribute>member</membershipAttribute>

<userSearchAllDepths>true</userSearchAllDepths>

<groupSearchAllDepths>true</groupSearchAllDepths>

</ldap>

    </repositories>

</atlassian-user>

Correct. I'm able to authenticate using my LDAP credentials and all the external users and groups I need to show up, do show up.

The problem is that when I try to use one of those external groups in a notification, it does not send an email to the users in that group. Is that even supported? Do they have to be local bamboo groups?

It is supported because we use Crowd and have deployment notifications to both users and groups.

I'll have to ponder this one...

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
Community showcase
Posted Tuesday in Statuspage

Introducing Statuspage Getting Started guides! First up: What is Statuspage?

Over the next several weeks we'll be sharing some of our Getting Started guides here in the community. Throughout this series of posts, we'd love to hear from customers and non-customers ab...

229 views 4 1
Join discussion

Atlassian User Groups

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find a group

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find my local user group

Unfortunately there are no AUG chapters near you at the moment.

Start an AUG

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local meet up. Learn more about AUGs

Groups near you